Дуже смачна панакота на кокосовому молоці

панакота на кокосовому молоці

Іноді хочеться побалувати себе чимось смачним і солодким. Навіть якщо ми стежимо за фігурою і ведемо здоровий спосіб життя. Пропонуємо приготувати дієтичну панакоту – це і смачно, і корисно.

Інгредієнти
Порції: +7
  • Молоко кокосове 450 мл.
  • Агар–агар 20 гр.
  • Цукор тростинний 50 гр.
  • Полуниця 200 гр.
Кроки
60 хвДрук
  • Заздалегідь готуємо всі продукти для приготування десерту. В даному рецепті ми використовуємо кокосове молоко. При бажанні його можна замінити будь-яким іншим, головне, щоб воно було рослинного походження. Не радимо використовувати замість агар-агару желатин, так як продукт надає ніжну структуру десерту і дуже корисний.
  • Змішуємо всі інгредієнти, крім полуниці, в каструлі за допомогою віночка. Ставимо ємність на плиту і на середньому вогні доводимо суміш до кипіння, не перестаючи помішувати її.
  • В процесі закипання рідина почне густіти. Томім її на плиті ще близько двох хвилин і прибираємо вогонь. Розливаємо суміш по заздалегідь вимитим і обсохлим формах. Ставимо формочки в холодильник на півгодини.
  • Полуницю (свіжу або заздалегідь розморожену) промиваємо. Вибираємо тільки соковиті і зрілі ягоди без пошкоджень (якщо полуниця свіжа). Коли вона обсохне, кладемо в чашу блендера.
  • Якщо ягоди з кислинкою, додаємо до них трохи цукру. Розбиваємо полуницю блендером. Готову панакоту дістаємо з холодильника і позбавляємо від формочок. Поливаємо десерт полуничним соусом і прикрашаємо парою ягідок.

Якщо ви готували панакоту в склянках, залийте її зверху полуничним соусом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь