Економічні страви на кожен день

Максимально можливо зберегти сімейний бюджет допоможе приготування на кожен день для живлення різноманітних смачних економічних страв з кращим простим рецептами з покроковими фото.

Грінки в яйці

Економічне живлення може бути дуже смачним і різноманітним з використанням рецептів приготування простих страв на кожен день.

Інгредієнти:

  • батон хліба – ¼ шт.;
  • яйця – 4 шт.;
  • молоко – 2 ст. л;
  • олія рослинна або масло вершкове – на смак;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  1. Таке смачне і просте блюдо цілком вписується в скромний бюджет, так і готувати його дуже легко. Нарізаємо не дуже свіжий батон скибочками середньої товщини.
  2. Яйця розмішуємо в приготовленої ємності (збивати не обов’язково). Додаємо до яєць молоко, сіль, перець (за бажанням), перемішуємо до однорідності.
  3. Виклавши скибочки хліба в миску з яєчною сумішшю, даємо їм можливість ґрунтовно просочитися з двох сторін і викладаємо на гарячу сковорідку з олією.
  4. Обсмажуємо грінки з двох сторін до рум’яної скоринки, подаємо до столу.

Заливний пиріг з капустою на швидку руку

Дуже швидко можна приготувати смачну економічну страву з капусти для харчування на кожен день за рецептом заливного пирога.

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 500 г;
  • масло вершкове – 100 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 180 г;
  • сметана – ½ ст.;
  • майонез – 1/3 ст.;
  • сіль за смаком;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Приготування:

  • Капусту шаткуємо дуже тонко, присолюємо (перчимо при бажанні) і розминаємо руками, щоб трохи обм’якла і осіла. Викладаємо овочеву нарізку у форму для запікання, розрівнюємо поверхню.

  • У підходящій ємності змішуємо інгредієнти для тіста: борошно, сметану, майонез, яйця, сіль і розпушувач. За консистенцією тісто має бути як на оладки.

  • Заливаємо тісто у форму з капустою, зверху змащуємо поверхню яєчним жовтком, випікаємо в духовці, розігрітій до 180 °С, протягом 45 – 50 хвилин.

  • Подаємо смачний бюджетний і корисний пиріг як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Гороховий суп без м’яса

Ситну смачну економічну страву можна приготувати на кожен день для корисного різноманітного і бюджетного харчування за рецептом горохового супу.

Інгредієнти:

  • горох сухий (корисніше зелений сушений) – 1,5 ст.;
  • картопля – 3 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • спеції і приправи;
  • сіль, перець за смаком;
  • лавровий лист;
  • олія рослинна – 4 ст. л;
  • вода – 3 л;
  • зелень для подачі.

Приготування:

  • Горох заливаємо водою і залишаємо на ніч. До моменту приготування горох промиваємо, знову наливаємо воду і ставимо на вогонь.

  • Після того, як він закипить, варимо пару годин до повного розварювання.
  • Заправляємо суп нарізаною кубиками картоплею, знову даємо закипіти.

  • Цибулю і моркву обсмажуємо як зазвичай, викладаємо в гороховий суп.

  • Варимо суп до м’якості картоплі, додавши сіль, спеції і лавровий лист.
  • Даємо супу настоятися, розливаємо по порційних тарілках, додавши в кожну по столовій ложці нерафінованої соняшникової олії і подрібнену зелень.

Картопляні деруни з капустою

Для харчування на кожен день можна приготувати популярне дуже смачна економічна страва з картоплі по простому рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • капуста білокачанна – 500 г;
  • морква – 1 шт.;
  • яйце;
  • борошно – 2 ст. л;
  • олія рослинна по смаку;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  • Готуємо всі овочі, промиваємо і очищаємо. Зробивши нарізку цибулі і моркви, як ми звикли, для обсмажування, пасеруємо овочі в олії.

  • Додаємо до обсмажуваного нарізку овочів капусти, продовжуємо готувати на середньому вогні до золотистого кольору. Знімаємо пробу, коригуємо смак і відставляємо в сторону.

  • Картоплю натираємо на тертці, додавши борошно, яйце, сіль і спеції, замішуємо тісто для дерунів.

  • Викладаємо невелику кількість картопляного тіста на розігріту з маслом сковороду, зверху додаємо чайну ложку капустяної начинки, закриваємо черговою порцією тесту.

  • Обсмажуємо деруни з двох сторін під кришкою до готовності.
  • Подаємо економічне смачне блюдо в гарячому вигляді зі сметаною або іншим соусом.

Піца на лаваші

Економічне блюдо на кожен день харчування можна приготувати за рецептом простої піци на лаваші.

Інгредієнти:

  • лаваш за розміром дека – 2 шт.;
  • сир – 150 г;
  • майонез – 2 ст. л;
  • кетчуп – 1 ст. л;
  • ковбаса варена – 150 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • олія рослинна – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Розкладаємо один лист лавашу на деко з папером для випікання, кладемо натертий сир, покриваємо тонкою майонезною сіткою.
  2. Закривши всі другим лавашем, змащуємо його заздалегідь приготовленою сумішшю майонезу та кетчупу. Викладаємо ковбасну нарізку (можна будь-яку іншу за бажанням).
  3. Завершальним шаром розкладаємо гуртки помідорів і рясно посипаємо все сиром. Запікаємо піцу в духовці до розплавлення сиру (5-7 хвилин) при 180 º с, подаємо до столу.

Вівсяний пиріг з сиром

Дуже смачний вівсяний пиріг можна приготувати за простим рецептом з фото в якості економної страви для харчування на кожен день.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 300 г;
  • борошно – 100 г;
  • розпушувач – ½ ч. л;
  • цукор – 100 г;
  • масло вершкове – 100 г;
  • мигдальні пластівці.

Для начинки:

  • сир 9% — 250 г;
  • яйце;
  • цукор – 100 г;
  • родзинки – жменя;
  • яблуко.

Приготування:

  • Для приготування тіста змішуємо в підходящої ємності суху основу, виклавши просіяне борошно, вівсяні пластівці, цукор і розпушувач.

  • Розтоплюємо масло, злегка охолоджуємо і виливаємо в вівсяне борошно, розмішуємо руками в однорідну крихту.

  • Змішуємо сир з цукром, яйцем і родзинками, отримуємо начинку.

  • 2/3 крихти тіста викладаємо у змащену форму, не придавлюючи і не ущільнюючи. Зверху розподіляємо натерте на крупній тертці яблуко.

  • На яблучний шар викладаємо сирну начинку, закриваємо рештою тестом.

  • Посипаємо пиріг мигдальними пластівцями, випікаємо при 180 º с духовці протягом 25-30 хвилин.

Салат з червоною квасолею і крабовими паличками

Цілком економічне, але при цьому дуже смачне і ситне блюдо з корисною квасолею можна приготувати на кожен день по простому рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • квасоля червона – 1 банка;
  • перець солодкий – 1 шт.;
  • петрушка – невеликий пучок;
  • крабові палички – 1 упаковка;
  • олія рослинна по смаку.

Приготування:

  • В приготовленої ємності, підходить для перемішування вказаної кількості продуктів, збираємо всі інгредієнти салату по мірі їх підготовки.

  • Очищені від плівки повільно розморожені (щоб не були сухими) крабові палички ріжемо невеликими кубиками.
  • Так само або соломкою нарізаємо попередньо звільнений від насіння і плодоніжки солодкий перець.
  • Зливаємо маринад з банки з квасолею, додаємо її до вже зібраних підготовленим інгредієнтів салату.

  • Додаємо в салат подрібнену зелень, заправляємо олією (можна поперчити) і все грунтовно перемішавши, подаємо до столу.

Перуанський салат з буряком

Дуже ситна і корисна страва з буряком можна приготувати для харчування на кожен день по простому рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • буряк – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • кукурудза консервована – 1 банка;
  • цибуля – 1 шт.;
  • олія оливкова (або будь-яке рослинне) – 3 ст. л;
  • оцет 9% — 1/3 ч. л;
  • петрушка – невеликий пучок.

Приготування:

  • Промиті овочі ставимо відварювати в шкірці (можна в одній ємності) заздалегідь, щоб до моменту приготування салату вони були теплими.
  • Відварені овочі очищаємо, буряк натираємо на тертці і змішуємо з маслом, відставляємо в сторону (додаємо в салат перед подачею).

  • Картоплю і моркву нарізаємо невеликими кубиками, викладаємо в салатницю, туди ж відправляємо кукурудзу, слив маринад, дрібно нарізані цибулю і зелень.

  • Викладаємо буряк, солимо, перчимо, надаємо «гостринку» оцтом і все грунтовно перемішавши, подаємо до столу.

Пісні млинці з припеком

Млинці завжди вважалися самою ситною і економічною стравою на кожен день, особливо, якщо приготувати їх з припеком, наприклад, грибним по простому рецептом з фото.

Інгредієнти:

  • вода холодна – 1 ст.;
  • вода гаряча – 1 ст.;
  • олія рослинна – 2 ст. л;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • сіль за смаком;
  • сода – 1 ч. л.

Для колесо до воза:

  • печериці – 150 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • зелень;
  • часник – пара зубків.

Приготування:

  • Готуємо начинку, щоб до моменту з’єднання її з тестом, вона встигла охолонути. Печериці і цибулю нарізаємо дрібно, обсмажуємо з невеликою кількістю олії до готовності.

  • У готову начинку викладаємо роздавлений (або дрібно нарізаний) часник і подрібнену зелень, перемішуємо.

  • У підходящій ємності замішуємо тісто, змішавши холодну воду з сіллю, погашеної содою і борошном.
  • Додаємо в тісто потроху гарячу воду, домагаючись отримання потрібної консистенції тіста.
  • Викладаємо в готове тісто грибну начинку, додаємо рослинну олію, перемішуємо.

  • Випікаємо млинці, як зазвичай, складаємо на тарілку і промазуємо кожен вершковим маслом, подаємо до столу.

Булочки з льняної муки

Смачну корисну і економічну випічку можна приготувати в якості десертної страви на кожен день по одному з кращих простих десертів.

Інгредієнти:

  • льняна мука «масляний Король» — скільки візьме тісто;
  • яйця – 2 шт.;
  • сметана – 115 г;
  • мед або цукор (можна підсолоджувач) за смаком;
  • вода тепла – 1 ст. л;
  • яблучний оцет – 1 ст. л;
  • кокосове масло – 1 ст. л;
  • насіння кунжуту для посипання.

Приготування:

  • Відокремлені від жовтків білки збиваємо в густу піну, з’єднайте з жовтками, які потрібно розмішати виделкою в однорідну масу.

  • Порційно додаючи борошно, замішуємо тісто, по черзі викладаючи всі зазначені в рецепті інгредієнти.

  • Тісто накриваємо і залишаємо при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.

  • Розкладаємо для випічки на сковорідці з тефлоновим килимком або папером для випікання, використовуючи дві чайні ложки.

  • Булочки посипаємо кунжутом, відправляємо в духовку при 160 ° С на 10 хвилин, потім нагрівання зменшуємо до 150 С і витримуємо ще 5 хвилин.

  • Дуже смачні, ароматні та корисні економічні булочки подаємо до чаю або кави.

Гречані котлети з грибами

Дуже економічне і ситне блюдо можна приготувати з гречки і грибів на кожен день по простому рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • гречка варена – 2 ст.;
  • печериці – 100 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце;
  • часник – 1 зубчик;
  • майонез (або сметана) – 1 ч. л (1 ст. л);
  • зелень;
  • олія рослинна;
  • борошно для панірування (або панірувальні сухарі).

Приготування:

  1. Довільно нарізані гриби і цибулю обсмажуємо до готовності в невеликій кількості олії. Обжарку злегка остуджуємо і подрібнюємо, використовуючи блендер або м’ясорубку.
  2. По черзі подрібнюємо і додаємо всі інші інгредієнти, часник, зелень, гречку.
  3. Викладаємо отриманий фарш для котлет в підходящу ємність, додаємо майонез, яйце і перець, розмішуємо.
  4. З отриманої однорідної маси формуємо котлети, обвалюємо в паніровці і обсмажуємо з двох боків до отримання апетитною скоринки.

Як видно із збірки рецептів, економічне живлення може бути дуже різноманітним, смачним і корисним.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь