Максимально можливо зберегти сімейний бюджет допоможе приготування на кожен день для живлення різноманітних смачних економічних страв з кращим простим рецептами з покроковими фото.
Грінки в яйці
Економічне живлення може бути дуже смачним і різноманітним з використанням рецептів приготування простих страв на кожен день.
Інгредієнти:
- батон хліба – ¼ шт.;
- яйця – 4 шт.;
- молоко – 2 ст. л;
- олія рослинна або масло вершкове – на смак;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
- Таке смачне і просте блюдо цілком вписується в скромний бюджет, так і готувати його дуже легко. Нарізаємо не дуже свіжий батон скибочками середньої товщини.
- Яйця розмішуємо в приготовленої ємності (збивати не обов’язково). Додаємо до яєць молоко, сіль, перець (за бажанням), перемішуємо до однорідності.
- Виклавши скибочки хліба в миску з яєчною сумішшю, даємо їм можливість ґрунтовно просочитися з двох сторін і викладаємо на гарячу сковорідку з олією.
- Обсмажуємо грінки з двох сторін до рум’яної скоринки, подаємо до столу.
Заливний пиріг з капустою на швидку руку
Дуже швидко можна приготувати смачну економічну страву з капусти для харчування на кожен день за рецептом заливного пирога.
Інгредієнти:
- капуста білокачанна – 500 г;
- масло вершкове – 100 г;
- яйця – 3 шт.;
- борошно – 180 г;
- сметана – ½ ст.;
- майонез – 1/3 ст.;
- сіль за смаком;
- розпушувач – 1 ч. л.
Приготування:
- Капусту шаткуємо дуже тонко, присолюємо (перчимо при бажанні) і розминаємо руками, щоб трохи обм’якла і осіла. Викладаємо овочеву нарізку у форму для запікання, розрівнюємо поверхню.
- У підходящій ємності змішуємо інгредієнти для тіста: борошно, сметану, майонез, яйця, сіль і розпушувач. За консистенцією тісто має бути як на оладки.
- Заливаємо тісто у форму з капустою, зверху змащуємо поверхню яєчним жовтком, випікаємо в духовці, розігрітій до 180 °С, протягом 45 – 50 хвилин.
- Подаємо смачний бюджетний і корисний пиріг як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Гороховий суп без м’яса
Ситну смачну економічну страву можна приготувати на кожен день для корисного різноманітного і бюджетного харчування за рецептом горохового супу.
Інгредієнти:
- горох сухий (корисніше зелений сушений) – 1,5 ст.;
- картопля – 3 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- часник – 2-3 зубчики;
- спеції і приправи;
- сіль, перець за смаком;
- лавровий лист;
- олія рослинна – 4 ст. л;
- вода – 3 л;
- зелень для подачі.
Приготування:
- Горох заливаємо водою і залишаємо на ніч. До моменту приготування горох промиваємо, знову наливаємо воду і ставимо на вогонь.
- Після того, як він закипить, варимо пару годин до повного розварювання.
- Заправляємо суп нарізаною кубиками картоплею, знову даємо закипіти.
- Цибулю і моркву обсмажуємо як зазвичай, викладаємо в гороховий суп.
- Варимо суп до м’якості картоплі, додавши сіль, спеції і лавровий лист.
- Даємо супу настоятися, розливаємо по порційних тарілках, додавши в кожну по столовій ложці нерафінованої соняшникової олії і подрібнену зелень.
Картопляні деруни з капустою
Для харчування на кожен день можна приготувати популярне дуже смачна економічна страва з картоплі по простому рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг;
- цибуля – 2 шт.;
- капуста білокачанна – 500 г;
- морква – 1 шт.;
- яйце;
- борошно – 2 ст. л;
- олія рослинна по смаку;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
- Готуємо всі овочі, промиваємо і очищаємо. Зробивши нарізку цибулі і моркви, як ми звикли, для обсмажування, пасеруємо овочі в олії.
- Додаємо до обсмажуваного нарізку овочів капусти, продовжуємо готувати на середньому вогні до золотистого кольору. Знімаємо пробу, коригуємо смак і відставляємо в сторону.
- Картоплю натираємо на тертці, додавши борошно, яйце, сіль і спеції, замішуємо тісто для дерунів.
- Викладаємо невелику кількість картопляного тіста на розігріту з маслом сковороду, зверху додаємо чайну ложку капустяної начинки, закриваємо черговою порцією тесту.
- Обсмажуємо деруни з двох сторін під кришкою до готовності.
- Подаємо економічне смачне блюдо в гарячому вигляді зі сметаною або іншим соусом.
Піца на лаваші
Економічне блюдо на кожен день харчування можна приготувати за рецептом простої піци на лаваші.
Інгредієнти:
- лаваш за розміром дека – 2 шт.;
- сир – 150 г;
- майонез – 2 ст. л;
- кетчуп – 1 ст. л;
- ковбаса варена – 150 г;
- помідори – 2 шт.;
- олія рослинна – 1 ст. л.
Приготування:
- Розкладаємо один лист лавашу на деко з папером для випікання, кладемо натертий сир, покриваємо тонкою майонезною сіткою.
- Закривши всі другим лавашем, змащуємо його заздалегідь приготовленою сумішшю майонезу та кетчупу. Викладаємо ковбасну нарізку (можна будь-яку іншу за бажанням).
- Завершальним шаром розкладаємо гуртки помідорів і рясно посипаємо все сиром. Запікаємо піцу в духовці до розплавлення сиру (5-7 хвилин) при 180 º с, подаємо до столу.
Вівсяний пиріг з сиром
Дуже смачний вівсяний пиріг можна приготувати за простим рецептом з фото в якості економної страви для харчування на кожен день.
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 300 г;
- борошно – 100 г;
- розпушувач – ½ ч. л;
- цукор – 100 г;
- масло вершкове – 100 г;
- мигдальні пластівці.
Для начинки:
- сир 9% — 250 г;
- яйце;
- цукор – 100 г;
- родзинки – жменя;
- яблуко.
Приготування:
- Для приготування тіста змішуємо в підходящої ємності суху основу, виклавши просіяне борошно, вівсяні пластівці, цукор і розпушувач.
- Розтоплюємо масло, злегка охолоджуємо і виливаємо в вівсяне борошно, розмішуємо руками в однорідну крихту.
- Змішуємо сир з цукром, яйцем і родзинками, отримуємо начинку.
- 2/3 крихти тіста викладаємо у змащену форму, не придавлюючи і не ущільнюючи. Зверху розподіляємо натерте на крупній тертці яблуко.
- На яблучний шар викладаємо сирну начинку, закриваємо рештою тестом.
- Посипаємо пиріг мигдальними пластівцями, випікаємо при 180 º с духовці протягом 25-30 хвилин.
Салат з червоною квасолею і крабовими паличками
Цілком економічне, але при цьому дуже смачне і ситне блюдо з корисною квасолею можна приготувати на кожен день по простому рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- квасоля червона – 1 банка;
- перець солодкий – 1 шт.;
- петрушка – невеликий пучок;
- крабові палички – 1 упаковка;
- олія рослинна по смаку.
Приготування:
- В приготовленої ємності, підходить для перемішування вказаної кількості продуктів, збираємо всі інгредієнти салату по мірі їх підготовки.
- Очищені від плівки повільно розморожені (щоб не були сухими) крабові палички ріжемо невеликими кубиками.
- Так само або соломкою нарізаємо попередньо звільнений від насіння і плодоніжки солодкий перець.
- Зливаємо маринад з банки з квасолею, додаємо її до вже зібраних підготовленим інгредієнтів салату.
- Додаємо в салат подрібнену зелень, заправляємо олією (можна поперчити) і все грунтовно перемішавши, подаємо до столу.
Перуанський салат з буряком
Дуже ситна і корисна страва з буряком можна приготувати для харчування на кожен день по простому рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- буряк – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- картопля – 2 шт.;
- кукурудза консервована – 1 банка;
- цибуля – 1 шт.;
- олія оливкова (або будь-яке рослинне) – 3 ст. л;
- оцет 9% — 1/3 ч. л;
- петрушка – невеликий пучок.
Приготування:
- Промиті овочі ставимо відварювати в шкірці (можна в одній ємності) заздалегідь, щоб до моменту приготування салату вони були теплими.
- Відварені овочі очищаємо, буряк натираємо на тертці і змішуємо з маслом, відставляємо в сторону (додаємо в салат перед подачею).
- Картоплю і моркву нарізаємо невеликими кубиками, викладаємо в салатницю, туди ж відправляємо кукурудзу, слив маринад, дрібно нарізані цибулю і зелень.
- Викладаємо буряк, солимо, перчимо, надаємо «гостринку» оцтом і все грунтовно перемішавши, подаємо до столу.
Пісні млинці з припеком
Млинці завжди вважалися самою ситною і економічною стравою на кожен день, особливо, якщо приготувати їх з припеком, наприклад, грибним по простому рецептом з фото.
Інгредієнти:
- вода холодна – 1 ст.;
- вода гаряча – 1 ст.;
- олія рослинна – 2 ст. л;
- борошно – 1,5 склянки;
- сіль за смаком;
- сода – 1 ч. л.
Для колесо до воза:
- печериці – 150 г;
- цибуля – 1 шт.;
- зелень;
- часник – пара зубків.
Приготування:
- Готуємо начинку, щоб до моменту з’єднання її з тестом, вона встигла охолонути. Печериці і цибулю нарізаємо дрібно, обсмажуємо з невеликою кількістю олії до готовності.
- У готову начинку викладаємо роздавлений (або дрібно нарізаний) часник і подрібнену зелень, перемішуємо.
- У підходящій ємності замішуємо тісто, змішавши холодну воду з сіллю, погашеної содою і борошном.
- Додаємо в тісто потроху гарячу воду, домагаючись отримання потрібної консистенції тіста.
- Викладаємо в готове тісто грибну начинку, додаємо рослинну олію, перемішуємо.
- Випікаємо млинці, як зазвичай, складаємо на тарілку і промазуємо кожен вершковим маслом, подаємо до столу.
Булочки з льняної муки
Смачну корисну і економічну випічку можна приготувати в якості десертної страви на кожен день по одному з кращих простих десертів.
Інгредієнти:
- льняна мука «масляний Король» — скільки візьме тісто;
- яйця – 2 шт.;
- сметана – 115 г;
- мед або цукор (можна підсолоджувач) за смаком;
- вода тепла – 1 ст. л;
- яблучний оцет – 1 ст. л;
- кокосове масло – 1 ст. л;
- насіння кунжуту для посипання.
Приготування:
- Відокремлені від жовтків білки збиваємо в густу піну, з’єднайте з жовтками, які потрібно розмішати виделкою в однорідну масу.
- Порційно додаючи борошно, замішуємо тісто, по черзі викладаючи всі зазначені в рецепті інгредієнти.
- Тісто накриваємо і залишаємо при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.
- Розкладаємо для випічки на сковорідці з тефлоновим килимком або папером для випікання, використовуючи дві чайні ложки.
- Булочки посипаємо кунжутом, відправляємо в духовку при 160 ° С на 10 хвилин, потім нагрівання зменшуємо до 150 С і витримуємо ще 5 хвилин.
- Дуже смачні, ароматні та корисні економічні булочки подаємо до чаю або кави.
Гречані котлети з грибами
Дуже економічне і ситне блюдо можна приготувати з гречки і грибів на кожен день по простому рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- гречка варена – 2 ст.;
- печериці – 100 г;
- цибуля – 1 шт.;
- яйце;
- часник – 1 зубчик;
- майонез (або сметана) – 1 ч. л (1 ст. л);
- зелень;
- олія рослинна;
- борошно для панірування (або панірувальні сухарі).
Приготування:
- Довільно нарізані гриби і цибулю обсмажуємо до готовності в невеликій кількості олії. Обжарку злегка остуджуємо і подрібнюємо, використовуючи блендер або м’ясорубку.
- По черзі подрібнюємо і додаємо всі інші інгредієнти, часник, зелень, гречку.
- Викладаємо отриманий фарш для котлет в підходящу ємність, додаємо майонез, яйце і перець, розмішуємо.
- З отриманої однорідної маси формуємо котлети, обвалюємо в паніровці і обсмажуємо з двох боків до отримання апетитною скоринки.
Як видно із збірки рецептів, економічне живлення може бути дуже різноманітним, смачним і корисним.