Дуже люблю справжні українські галушки! Такі, знаєте, з добротними золотистими шкварками і ароматною цибулькою. У важкі 90-ті ми з сім’єю тільки на них і жили. Правда, часом навіть сало з яйцями вважалися дефіцитною продукцією. Тоді виручали галушки на воді з олією і часником. Дивно, як вони досі нікому з нас не набридли, адже ми їх їли по 2 рази на день.
І зараз під час домашніх посиденьок ми балуємося цим простим, але таким апетитним блюдом нашої молодості. Галушки з цибулею і шкварками всюди роблять по-різному, але я віддаю перевагу самий ледачий варіант — без ручного ліплення. Вони цілком можуть вважатися як самостійною стравою, так доповненням до основного першого (бульйону, супу). Знайомтеся з швидким рецептом смакоти на всі випадки життя!
Як приготувати галушки з цибулею і шкварками
Деякі господині вважають за краще солодкі галушки. В такому випадку на заміну солоним інгредієнам приходить молоко з цукром. Галушки за рецептом нижче можна приготувати і до звичайного обіду, і на святковий стіл. Ось побачите, як гості їх миттю розхапають по тарілках. Такі призабуті національні страви зараз в особливій пошані.
- Борошно пшеничне 250 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Вода 40 мл.
- Сіль за смаком
- Сало свиняче 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Для початку поставте закипати воду у великій каструлі. Далі збийте яйце з сіллю і потроху всипайте борошно.
- Долийте води і, вимішуючи тісто, стежте за його густотою. Важливо не “забити” його борошном. Тісто не повинно бути занадто густим, але в той же час дивіться, щоб воно не виливалося з ложки.
- Рекомендую зробити пробну галушку: закиньте порцію тіста в окріп і подивіться, як вона готується. Якщо не розпливається, то ви зробили все правильно.
- Щоб галушки не виявилися сирими всередині – набирайте їх невеликими порціями (приблизно третина чайної ложечки). Як тільки ви занурите ложку, сира галушка легко сповзе в окріп.
- Варіть заготовки від 3 до 5 хвилин, Час від часу помішуючи шумівкою. Поки галушки готуються, наріжте сало і цибулю невеликими шматочками. Намагайтеся вибирати сало з м’ясним прошарком.
- Обсмажте сало на середньому вогні, щоб з нього витопився весь жир.
- Додайте цибулю і варіть ще кілька хвилин, поки овоч не стане золотистим.
- Готові галушки відкиньте на друшляк, а після викладіть на сковороду з цибулею і шкварками.
- Обсмажуйте ще 5 хвилин. Якщо сало було несолоним, злегка посоліть блюдо. Якщо любите більш ніжні галушки, можна обійтися і без обсмажування.
Готові галушки подавайте зі сметаною і рубаною зеленню. З напоїв найкраще підійде домашній узвар або томатний сік. Повірте, це неймовірно смачно!