Глазур для паски, щоб не обсипалася: кращий рецепт

Глазур для паски, яка не обсипається, — це мрія багатьох господинь. Зробити її неважко. Для такої глазурі не потрібні яєчні білки. Їх роль виконає інший, більш надійний інгредієнт. Вирішили прикрасити паски білою глазур’ю? Приготуйте її за перевіреним рецептом.

Ідея покривати десерти солодкою глянсовою субстанцією з’явилася в 1600 році. В ті часи її робили з цукрової пудри і жиру. Глазур наносили на виріб, а потім його знову відправляли в піч, щоб декор затвердів. Пізніше з’явилися і інші рецепти глазурі, але для пасок традиційно використовується тільки зроблена на основі яєчних білків. Їй на зміну прийшла глазур на желатині. Вона, на відміну від білкової, навіть після застигання зберігає неабияку еластичність, яка і не дає їй тріскатися. Важливо пам’ятати один момент — наносіть глазур на повністю остиглі паски.

Інгредієнти
Порції: +1
На порцію
Калорії: 390 ккал
Кроки
27 хвДрук
  • Залийте желатин водою. Використовуйте порошковий швидкорозчинний желатин. З’єднайте 0,5 ч. л. сухого желатину з 1 ст.л. холодної води в окремому посуді. Гарненько все перемішайте і залиште для набухання на 10-15 хвилин.
  • Змішайте цукрову пудру і воду. У каструльці з нержавіючої сталі або алюмінію з’єднайте 100 г цукрової пудри з 2 ст.л. чистої холодної води і 1 ч. л. лимонного соку. Останній можете замінити лимонною кислотою або зовсім виключити з рецепта. Розмішайте інгредієнти ложкою. Замість пудри можете використовувати цукровий пісок, але будьте обережні, оскільки він довше розчиняється, сироп може в процесі варіння підгоріти, що небажано.
  • Зваріть сироп. Каструльку з сумішшю цукрової пудри і води поставте на найменший нагрів. Варіть масу, безперервно помішуючи від дна. Як тільки сироп стане прозорим, а на його поверхні з’явиться піна, зніміть каструльку з вогню.
  • Змішайте сироп з желатином. У гарячий сироп покладіть набряклий желатин. Використовуючи силіконову лопатку, перемішуйте інгредієнти до повного розчинення желатину. Підготовлену масу перелийте з каструлі в миску сферичної форми — в такому посуді збивати інгредієнти зручно.
  • Зробіть глазур. Збийте сироп, з’єднаний з желатином, занурювальним міксером до отримання пишної білої маси. Обробляйте її 3 хвилини, якщо хочете, щоб глазур утворювала тонкі патьоки на пасках. Якщо збираєтеся зробити рівну білу шапку, то збивайте масу близько 5 хвилин. За бажанням на цьому етапі можете додати який-небудь барвник або ароматизатор — ваніль, ромову або цитрусову есенцію і т. д.

Приготовлену глазур використовуйте відразу, так як вона досить швидко схоплюється. Про всяк випадок тримайте гарячий чайник напоготові. Якщо в процесі виявиться, що маса занадто загусла, підігрійте її, помішуючи, на водяній бані.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь