Густе варення з лохини на зиму – це смачні і цікаві ласощі для вашого столу. Такий продукт можна подавати до чаю або додавати в домашню випічку. Щоб приготувати апетитне частування, використовуйте повірений рецепт з нашої добірки з фотографіями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цукор-пісок 1 кг.
- Лохина 1 кг.
Кроки
- Підготуємо ягоди, видаливши палички і листочки. Ретельно промиваємо лохину під холодною водою і даємо її висохнути.
- У велику каструлю всипаємо лохину. Ставимо на невеликий вогонь і томимо, струшуючи вміст, до виділення соку.
- Всипаємо цукор і включаємо середній вогонь. Постійно помішуємо, поки цукор повністю не розчиниться.
- Доводимо до кипіння і варимо близько 15-20 хвилин. Після прибираємо пінку. Зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо варити варення, періодично помішуючи, поки воно не загусне і не придбає консистенцію желе. Приблизно, 10 хвилин.
- Готове варення можна перевірити на готовність, взявши невелику кількість на тарілку і давши йому охолонути. Якщо варення не розтікається, значить воно готове.
- Гаряче варення переливаємо в стерильні банки і закриваємо кришками. Ми залишаємо настоюватися на кілька годин або ніч.
Густе варення з лохини на зиму готове. Частування можна зберігати в прохолодному і сухому місці до одного року.