Густе варення з лохини на зиму

Густе варення з лохини на зиму – це смачні і цікаві ласощі для вашого столу. Такий продукт можна подавати до чаю або додавати в домашню випічку. Щоб приготувати апетитне частування, використовуйте повірений рецепт з нашої добірки з фотографіями.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
50 хвДрук
  • Підготуємо ягоди, видаливши палички і листочки. Ретельно промиваємо лохину під холодною водою і даємо її висохнути.
  • У велику каструлю всипаємо лохину. Ставимо на невеликий вогонь і томимо, струшуючи вміст, до виділення соку.
  • Всипаємо цукор і включаємо середній вогонь. Постійно помішуємо, поки цукор повністю не розчиниться.
  • Доводимо до кипіння і варимо близько 15-20 хвилин. Після прибираємо пінку. Зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо варити варення, періодично помішуючи, поки воно не загусне і не придбає консистенцію желе. Приблизно, 10 хвилин.
  • Готове варення можна перевірити на готовність, взявши невелику кількість на тарілку і давши йому охолонути. Якщо варення не розтікається, значить воно готове.
  • Гаряче варення переливаємо в стерильні банки і закриваємо кришками. Ми залишаємо настоюватися на кілька годин або ніч.

Густе варення з лохини на зиму готове. Частування можна зберігати в прохолодному і сухому місці до одного року.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь