Здивуйте своїх близьких або гостей яскравим і ароматним ласощами в банці. Приготуйте густий обліпиховий джем з додаванням желатину. Частування порадує незвичайним і насиченим смаком.
Інгредієнти
Порції: –+
- Обліпиха 1 кг.
- Цукор-пісок 2.5 кг.
- Желатин ½ л.
Кроки
- Перебираємо і промиваємо обліпиху. Далі, нагріваємо її в каструлі і продавлюємо в процесі, за допомогою лопатки.
- Після варіння старанно розтираємо продукт за допомогою дрібного сита. Це допоможе відокремити м’якоть від кісточок і шкірки.
- Отримуємо однорідний обліпиховий сік з м’якоттю.
- Додаємо в яскраву суміш цукор. Ставимо заготовку на плиту і варимо її після кипіння 10-15 хвилин.
- В кінці готування додаємо заздалегідь розведений у воді желатин. Перемішуємо продукт і прибираємо з плити.
- Густий обліпиховий джем відразу ж переливаємо в чисту і суху банку. Закриваємо тару кришкою і ставимо на зберігання!