Холодний борщ по-литовськи досить популярний не тільки в Литві, і є різні варіанти зі зміною його інгредієнтів. Незмінними для такого борщу залишаються варений буряк і заливка овочевої нарізки кефіром. Блюдо дієтичне і більш ситним його робить додавання ковбаси. Картопля в борщ не кладеться, а подається окремо.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче яйце 2 шт.
- Буряк 2 шт.
- Ковбаса варена 200 гр.
- Огірок 1 шт.
- Цибуля зелена 1 пучок
- Кріп 1 пучок
- Кефір 3,2% ½ л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Відварений буряк очищається від шкірки і подрібнюється на крупній тертці. Потім він відразу перекладається в каструлю для борщу.
- Відварені яйця нарізаються кубиками або також подрібнюються на тертці, як вам більше до смаку, і перекладаються до Буряка.
- Тонкою соломкою нарізається варена ковбаса.
- Промиті пір’я зеленої цибулі і кріп дрібно нарізаються. Нарізка ковбаси, огірка і зелені перекладається в каструлю до решти інгредієнтів.
- Компоненти холодного борщу посипаються сіллю з чорним перцем і можна до них додати трохи сметани. Потім все добре перемішується.
- В останню чергу до борщу наливається кефір, і борщ ще раз перемішується.
Якщо суп вийшов густим, до нього додається стакан холодної кип’яченої води. Приготований з ковбасою борщ по-литовськи подається до обіду. Приємного апетиту!