Холодний борщ з ковбасою по-литовськи

Холодний борщ по-литовськи досить популярний не тільки в Литві, і є різні варіанти зі зміною його інгредієнтів. Незмінними для такого борщу залишаються варений буряк і заливка овочевої нарізки кефіром. Блюдо дієтичне і більш ситним його робить додавання ковбаси. Картопля в борщ не кладеться, а подається окремо.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
20 хвДрук
  • Відварений буряк очищається від шкірки і подрібнюється на крупній тертці. Потім він відразу перекладається в каструлю для борщу.
  • Відварені яйця нарізаються кубиками або також подрібнюються на тертці, як вам більше до смаку, і перекладаються до Буряка.
  • Тонкою соломкою нарізається варена ковбаса.
  • Промиті пір’я зеленої цибулі і кріп дрібно нарізаються. Нарізка ковбаси, огірка і зелені перекладається в каструлю до решти інгредієнтів.
  • Компоненти холодного борщу посипаються сіллю з чорним перцем і можна до них додати трохи сметани. Потім все добре перемішується.
  • В останню чергу до борщу наливається кефір, і борщ ще раз перемішується.

Якщо суп вийшов густим, до нього додається стакан холодної кип’яченої води. Приготований з ковбасою борщ по-литовськи подається до обіду. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь