Хрусткі малосольні огірки швидкого приготування в банці

Дуже смачні хрусткі малосольні огірки можна приготувати в банці по одному з кращих покрокових рецептів швидкого приготування за добу.

Огірки малосольні в трилітровій банці за ніч

Всього за добу (а точніше, за одну ніч можна приготувати малосольні хрусткі огірки в слоїку по простому рецептом швидкого приготування.

Інгредієнти:

  • огірки – 2 кг;
  • кріп сушений – 8 парасольок;
  • листя смородини, вишні – по 8 шт.;
  • листя хрону – 1 шт. великий;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • перець чорний – 10 шт.;
  • перець запашний – 3 шт.;
  • перець гострий червоний – 1 стручок;
  • гвоздика – 6 бутонів.

Для розсолу:

  • вода – 1,5 л;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.

Приготування:

  • Огірки (тільки що зірвані з грядки) використовуємо відразу, в іншому випадку замочуємо на два-три години. І в одному, і в іншому випадку огірки перед укладанням в банки ретельно промиваємо, зрізаємо кінчики.
  • Поки огірки замочуються, готуємо банки і всі прянощі, промиваємо і залишаємо на робочій поверхні.
  • Огірки сортуємо за розміром, ставимо на вогонь ємність з водою для приготування маринаду. Даємо йому прокипіти 5-7 хвилин з розчиненими підсилювачами смаку (вони ж консерванти).
  • У банку викладаємо спочатку всі прянощі (залишивши небагато для верху), порвавши або просто зігнувши в два-три рази лист хрону. Пряну «подушку» ущільнюємо рукою.

  • Укладаємо в банку огірки по зменшенню розміру, між шарами також можна помістити невелику частину залишилися прянощів.
  • Заповнені огірками і прянощами банки наповнюємо киплячим розсолом, проводячи цю процедуру з усією обережністю, наливаючи потроху в самий центр банки.
  • Банку наповнюємо розсолом «під зав’язку», вкриваємо кришкою або тарілкою, залишаємо на ніч при кімнатній температурі.

З ранку малосольні огірки вже можна вживати, починаючи з самих маленьких (їх ми як раз поклали зверху).

Рецепт малосольних огірків в банці за добу

При бажанні приготувати хрусткі малосольні огірки за добу, можна скористатися простим рецептом швидкого їх засолювання в слоїку.

Інгредієнти:

  • огірки невеликі – 1,5 кг;
  • листя дуба, смородини, хрону – по 5 шт.;
  • кріп в парасольках – 4-5 шт.;
  • часник – 6-8 зубчиків;
  • перець горошком за смаком;
  • вода – 1,5 л;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л.

Приготування:

  • Перед приготуванням овочі замочуємо на кілька годин (якщо вони великі або зібрані недавно). Після замочування ретельно промиваємо.
  • У вказаній В рецепті кількості води розчиняємо сіль і цукор, поставивши на прогрівання. Доводимо маринад до кипіння, даємо покипіти 3-4 хвилини, відключаємо нагрівання. Розсіл можна приготувати заздалегідь, щоб до потрібного моменту він встиг охолонути.
  • Промиті і обсушені пряні листя викладаємо в приготовлену чисту банку (стерилізувати не треба). Додаємо до прянощів очищені зубчики часнику і перець.

  • Заповнюємо банку огірками, попередньо зрізавши з кожного обидва кінчики. Огірки маємо у вертикальному положенні максимально щільно.
  • Після викладення першого ряду на нього також розподіляємо деяку кількість прянощів, продовжуємо наповнювати банку більш дрібними огірками.

Охолоджений розсіл виливаємо в банку по вінця, закриваємо зверху і залишаємо на 10-12 годин при кімнатній температурі. Ще 10-12 годин огірки повинні провести в холодильнику, після чого можна пробувати те, що вийшло.

Малосолені огірки в банці по простому рецепту без цукру

Приготувати малосольні хрусткі огірки в банках можна всього за добу за простим рецептом швидкого приготування.

Інгредієнти:

  • огірки – 2 кг;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • кріп свіжий з парасольками – невеликий пучок;
  • часник – 1 головка;
  • вода кип’ячена – 1,5 л.

Приготування:

  • Для приготування малосольних огірків за цим рецептом без цукру і з мінімальним складом пряних добавок необхідно максимально наситити огірки вологою. Для цього їх промиваємо і замочуємо на 5-6 годин.

  • Овочі після замочування ще раз ґрунтовно промиваємо, як і кріп.
  • Одночасно в прокип’яченій воді розчиняємо сіль, залишаємо розсіл остигати.
  • Кінчики з огірків зрізати необов’язково, калібруючи їх за розміром і приступаємо до укладання в банку.
  • Спочатку на дно банки кладемо більшу частину кропу, попередньо нарізавши його або просто зігнувши гілочки з парасольками.
  • Половину зубків неочищеного часнику розчавлюємо ножем або іншим підручним предметом, також відправляємо на дно банки.
  • Розкладаємо перший ряд огірків в банку вертикально, розташовуючи максимально щільно один до одного. Спочатку викладаємо огірки по колу, придавлюючи до стінки, потім заповнюємо середину.

  • Зверху маємо гілочки кропу і неочищені зубчики часнику, продовжуємо укладати огірки в довільному порядку, але також досить щільно.

Заповнену огірками банку наповнюємо розсолом, закриваємо пластмасовою кришкою і залишаємо при кімнатній температурі.

Огірки малосольні в банці за добу в простому розсолі

Хрусткі огірки малосольні приготуємо в банці з простим розсолом на звичайній воді за рецептом швидкого приготування.

Інгредієнти:

  • огірки – 1,5-2 кг;
  • листя хрону – 2 шт.;
  • кріп з парасольками – пара гілочок;
  • листя смородини, вишні – по 6 шт.;
  • часник – 1 головка;
  • лавровий лист – 4 шт.;
  • перець чорний горошком – за смаком;
  • сіль – 3 ст. л на 2 л води.

Приготування:

  • З підготовлених за всіма правилами огірків (промитих, замочених як мінімум на два-три години) зрізаємо кінчики. Якщо огірки молоді та з тонкою шкіркою, то цей крок приготування можна пропустити.

  • Пряні добавки також необхідно підготувати, щоб нічого не забути покласти в банку. Тому їх промиваємо і розкладаємо на відповідну плоску широку тарілку або блюдо.
  • Заздалегідь приготуємо розсіл, щоб сіль в ньому повністю розчинилася, так як ми не будемо його кип’ятити. Для розсолу використовуємо звичайну чисту воду і велику кам’яну сіль.

  • Підготувавши все необхідне, приступаємо до укладання огірків в банку. Спочатку викладаємо велику частину підготовлених спецій і прянощів.
  • Для зручності укладання огірків банку злегка нахиляємо і встановлюємо найбільші з них вертикально. Так заповнюємо нижню частину банки, після чого викладаємо чергову порцію прянощів. Верхню частину ємності наповнюємо огірками меншого розміру в будь-якому положенні, але обов’язково щільно один до одного.

  • Наповнюємо банку розсолом до самого горлечка, закриваємо пластмасовою кришкою. При бажанні ще більше скоротити термін приготування малосольних огірків, розсіл можна підігріти до гарячого стану або прокип’ятити.

Банку залишаємо при кімнатній температурі на добу, потім прибираємо в холодильник.

Малосольні огірки за добу в газованому розсолі

Хрусткі і дуже смачні малосольні огірки можна отримати за простим рецептом швидкого приготування в банці за добу.

Інгредієнти:

  • огірки – близько 2 кг (на трилітрову банку);
  • листя хрону, вишні, смородини;
  • кріп сушений або свіжий, але з суцвіттями;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • мінеральна вода сильногазована – 1 півторалітрова пляшка;
  • часник за смаком;
  • перець горошком – жменя;
  • гострий перець та інші спеції за смаком (і за бажанням).

Приготування:

  • Готуємо всі перераховані в рецепті інгредієнти, розкладаємо на робочому столі в готовності.
  • У огірків зрізаємо кінчики, часник очищаємо і робимо дрібну нарізку, деяку частину відразу викладаємо у підготовлену банку.

  • Також в банку викладаємо по частинах нарізані листя хрону та інші пряні добавки.
  • Розташувавши огірки в банку вертикально, насипаємо сіль і наливаємо половину приготовленої мінералки.

  • Присмачую майбутні малосольні огірки черговою порцією прянощів і приправ, бажано додати і гострий червоний перець (цілком або нарізаний). Зверху в довільному положенні дуже щільно укладаємо залишилися огірки, прикладаючи невелике зусилля.

Доливаємо залишилася мінеральну воду, закриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці на добу, знімаємо пробу.

Малосольні огірки з начинкою в банці за добу

За оригінальним рецептом швидкого приготування в банці можна отримати смачні, хрусткі і красиві малосольні огірки за добу.

Інгредієнти:

  • огірки довгоплідні;
  • помідори.

Для маринаду на 1 літр води:

  • сіль – 2 ст. л. з гіркою;
  • цукор – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Промиваємо огірки і нарізаємо їх тонкими пластинами, використовуючи овощечистку.
  2. Промиті помідори нарізаємо скибочками, по одному загортаємо в огіркову пластину.
  3. Всі підготовлені огіркові пластини з начинкою укладаємо в банку щільними рядами.
  4. Із зазначених інгредієнтів в рецепті готуємо маринад і заливаємо в щільно заповнені овочами банки, закриваємо кришками.
  5. Ставимо банки з огірками в темне тепле місце і залишаємо на добу, потім переносимо в холодильник.

Приготувати дуже смачні малосольні огірки в банці, можна досить швидко, всього за одну добу, головне — вибрати один з кращих покрокових рецептів.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь