Тісто замішується на олії. У випічки цитрусовий аромат, за рахунок цедри та соку лимона
Дуже смачний, м’який пиріг з вологим м’якушем і лимонним ароматом. Готується просто, навіть терези не потрібні.
- Всі інгредієнти кімнатної температури
- Інгредієнти вимірюємо однією і тією ж столовою ложкою
- Розмір моєї форми 20,5 см на 20,5 см; можна використовувати круглу форму діаметром 21-22 см
Інгредієнти
Порції: –+
- Цукор-пісок 12 ст. л.
- Рослинна олія 12 ст. л.
- Молоко коров’яче 12 ст. л.
- Борошно пшеничне 12 ст. л.
- Розпушувач 6 гр.
- Сіль щіпка
- Лимонний сік ½ лимона
- Ванільний цукор 10 гр.
Кроки
- До яєць додати щіпку солі, 12 ст.л. цукру, ванільний цукор або щіпку ваніліну. Збити до пишної світлої маси близько 3-4 хвилин.
- Додати 12 ст. молока, 12 ст. рослинної олії, цедру та сік лимона.
- Змішати 12 ст. борошна з розпушувачем, додати до решти інгредієнтів.
- Дно та стінки форми змастити вершковим маслом, посипати борошном.
- Вилити тісто у форму, випікати 40-45 хвилин в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці.
- Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.