Італійський пиріг “12 ложок” – рецепт без вершкового масла

Тісто замішується на олії. У випічки цитрусовий аромат, за рахунок цедри та соку лимона

Дуже смачний, м’який пиріг з вологим м’якушем і лимонним ароматом. Готується просто, навіть терези не потрібні.

  • Всі інгредієнти кімнатної температури
  • Інгредієнти вимірюємо однією і тією ж столовою ложкою
  • Розмір моєї форми 20,5 см на 20,5 см; можна використовувати круглу форму діаметром 21-22 см
Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
59 хвДрук
  • До яєць додати щіпку солі, 12 ст.л. цукру, ванільний цукор або щіпку ваніліну. Збити до пишної світлої маси близько 3-4 хвилин.
  • Додати 12 ст. молока, 12 ст. рослинної олії, цедру та сік лимона.
  • Змішати 12 ст. борошна з розпушувачем, додати до решти інгредієнтів.
  • Дно та стінки форми змастити вершковим маслом, посипати борошном.
  • Вилити тісто у форму, випікати 40-45 хвилин в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці.
  • Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 3 з 5 )
Залишити відповідь