Кавовий мус – незвичайне, пористе диво для вашого столу. Каву з молоком люблять багато хто, а тепер знайомий смак можна відчути і в оригінальному десерті. Ласощі виходять солодкими, з характерною гіркуватістю чорної кави.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кава розчинна 20 гр.
- Цукрова пудра 150 гр.
- Вода крижана 100 мл.
- Молоко коров’яче холодне 100 мл.
- Шоколад чоний для подачі
Кроки
- Заздалегідь охолодіть молоко та воду. Вода має бути саме крижаною. Покладіть її в морозилку на 30-40 хвилин.
- У миску з високими бортами вилийте холодне молоко та крижану воду, додайте розчинну каву та цукрову пудру.
- Збивайте продукти міксером протягом 10 хвилин. Вже за кілька хвилин маса стане світлішати і густіти. Якщо процес проходитиме повільно, помістіть миску в морозилку на деякий час, потім продовжуйте збивати.
- В результаті кавова маса повинна збільшитися в 4-5 разів і сильно загуснути.
- Готовий кавовий мус розкладіть по келихах на ніжці або мисочках, за бажання можна прикрасити кожну порцію тертим чорним шоколадом.
Смачного!