Класичні пампушки готують на основі кефіру з додаванням в тісто цукру, солі, соди для пишності і борошна. Об’єм борошна може бути трохи більше або менше зазначеного в залежності від якості продуктів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кефір 1 л.
- Борошно пшеничне 5 ст.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Сода харчова 1 ч. л.
- Рослинна олія для смаження
- Цукрова пудра для подачі
Кроки
- Теплий кефір з’єднують в глибокій мисці з сухими складовими і (цукром, содою і сіллю). Соду гасити не потрібно, оскільки для роботи розпушувача буде досить кислоти кефіру.
- У масу поступово додається потрібна кількість борошна, яку потрібно заздалегідь просіяти. Тісто можна вважати готовим, коли воно перестає липнути до пальців, проте важливо не перемісити його, інакше готові пампушки будуть гумовими.
- Тісто скручують в ковбаску і нарізають на порції, присипавши борошном.
- У глибокій сковороді або сотейнику розігрівають олію і поміщають в нього колобки тіста, обсмажуючи з усіх боків.
Готові пампушки можна при бажанні присипати цукровою пудрою.