Класичні пампушки на кефірі смажені на сковороді

пампушки на кефірі смажені на сковороді

Класичні пампушки готують на основі кефіру з додаванням в тісто цукру, солі, соди для пишності і борошна. Об’єм борошна може бути трохи більше або менше зазначеного в залежності від якості продуктів.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
30 хвДрук
  • Теплий кефір з’єднують в глибокій мисці з сухими складовими і (цукром, содою і сіллю). Соду гасити не потрібно, оскільки для роботи розпушувача буде досить кислоти кефіру.
  • У масу поступово додається потрібна кількість борошна, яку потрібно заздалегідь просіяти. Тісто можна вважати готовим, коли воно перестає липнути до пальців, проте важливо не перемісити його, інакше готові пампушки будуть гумовими.
  • Тісто скручують в ковбаску і нарізають на порції, присипавши борошном.
  • У глибокій сковороді або сотейнику розігрівають олію і поміщають в нього колобки тіста, обсмажуючи з усіх боків.

Готові пампушки можна при бажанні присипати цукровою пудрою.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь