Компот з агрусу з апельсином на 3 літри виходить неймовірно ароматним і яскравим за смаком. Такий напій можна пити просто так, подавати з випічкою та іншими улюбленими десертами. Для заготівлі компоту на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Інгредієнти
Порції: –+
- На 3-х літрову банку:
- Агрус 300 гр.
- Апельсин 150 гр.
- Цукор-пісок 400 гр.
- Вода 2.7 л.
Кроки
- Для приготування компоту з агрусу з апельсином перебираємо ягоди і промиваємо їх під водою.
- Апельсин промиваємо і ріжемо на часточки. Видаляємо кісточки, шкірку залишаємо.
- Промиваємо банку з содою або миючим засобом. Після стерилізуємо ємність будь-яким зручним способом. Можна потримати над парою. Кришки кип’ятимо пару хвилин.
- На дно банки викладаємо агрус і скибочки апельсина. Посипаємо продукти цукром.
- Заливаємо вміст банки крутим окропом.
- Закочує кришкою і даємо повністю охолонути при кімнатній температурі.
Компот з агрусу з апельсином на 3 літри готовий. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.