Збирання березового соку проводять з кінця березня і до того моменту, поки на березах не з’являться перші листочки – зовсім недовгий період. А зберегти сік тривалий час можна консервуванням. Приготувати компот із березового соку дуже просто – наводимо точні пропорції та покрокові фото.
Як почати готувати компот із березового соку на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Сік березовий 3 л.
- Цукор-пісок ¾ ст.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
- Живці смородини чорної 4 шт.
На порцію
Калорії: 63 ккал
Білки: 0.0 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 15.7 г
Кроки
- Банку миємо, стерилізуємо будь-яким зручним способом і добре просушуємо. Молоді гілочки чорної смородини миємо в гарячій проточній воді і обсушуємо на рушник. Кладемо живці в суху банку.
- Березовий сік проціджуємо через марлю, щоб очистити його від дрібного сміття.
- Поміщаємо проціджений сік у каструлю додаємо цукровий пісок та лимонну кислоту, ставимо на плиту. Доводимо рідину до кипіння, знімаємо з плити, забираємо піну і знову проціджуємо через марлю. Повторно доводимо до кипіння.
- Киплячий сік заливаємо в банку з гілочками смородини. Закупорюємо стерилізованими сухими кришками за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо банку догори дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо остигати.
Після остигання прибираємо компот у холодне чорне місце на зберігання. Зберігаємо компот не більше року.
Смачного!