До появи дитини я ніколи не захоплювалася готуванням. Робила тільки те, що необхідно, і не більше. А тепер і домашнє морозиво, і жувальні мармеладки… Недавно писала про любов своєї дочки до компоту. Так ось, вирішила зробити ще пару заготовок. Погодьтеся, адже приємно в холодну пору року відкрити баночку ароматного компоту і згадати тепле Щедре літо! Компот з червоної смородини на зиму — шикарне джерело вітамінів і гарного настрою.
Цей простий рецепт з розрахунку на одну літрову банку не вимагає багато часу і сил. Готовий напій виходить ненав’язливо-свіжим, дуже запашним і в міру солодким. Обов’язково візьміть його на замітку, щоб в холодну пору балувати домочадців насиченим смаком літа.
- Смородина червона 300 гр.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Вода 750 мл.
- Помийте ягоди і висипте їх в простерилізовану літрову банку.
- Доведіть воду до кипіння, потім додайте в неї цукор і мішайте до повного його розчинення.
- Перелийте киплячий сироп в банку, накрийте її кришкою і закатати.
- Переверніть банку догори дном і накрийте її рушником до повного охолодження компоту.
Зберігайте компот з червоної смородини на зиму в прохолодному місці. У сніжну пору року такий запашний і яскравий напій припаде до смаку всій родині!