Сливовий компот з яблуками – що може бути смачнішим? Приготований своїми руками з натуральних інгредієнтів та сезонних фруктів, просочених променями теплого літнього сонця! Солодкі соковиті яблука чудово поєднуються з медовими сливами, внаслідок чого виходить божественний напій!
Як почати готувати компот з слив та яблук на 2 літрову банку
Інгредієнти
Порції: –+
- Слива синя 15 шт.
- Яблуко 4 шт.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Вода 1.5 л.
Кроки
- Сливи ретельно промиваємо під струменем теплої проточної води, видаляючи листя та плодоніжки. Плоди для компоту відбираємо стиглі та щільні. Викладаємо їх на кухонний рушник і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони обсохли.
- Яблука для компоту вибираємо соковиті, тверді та солодкі. Промиваємо їх під струменем теплої проточної води та викладаємо до зливів на кухонний рушник.
- Банку для компоту промиваємо питною содою, добре споліскуємо водою і стерилізуємо над парою протягом 7-10 хвилин, помістивши банку над каструлею з водою на спеціальну насадку. Потім за допомогою прихватів банку знімаємо та залишаємо, щоб вона охолола на 5-10 хвилин.
- Укладаємо сливи в простерилізовану банку і заливаємо окропом, залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони трохи пропарилися.
- Яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину та плодоніжки.
- Викладаємо нарізані яблука в каструлю та заливаємо їх водою із банки.
- Каструлю ставимо на вогонь, додаємо в компот цукор, добре перемішуємо і доводимо до кипіння. Після закипання компот проварюємо 5-7 хвилин і знімаємо каструлю з вогню.
- Яблука з каструлі за допомогою шумівки акуратно викладаємо в банку до зливів і заливаємо в банку гарячий компот.
- Укупоруємо банку кришкою, перевертаємо вгору дном, вкриваємо махровим рушником і залишаємо до охолодження при кімнатній температурі.
Потім прибираємо компот для зберігання в темне прохолодне місце.