Найпростіший варіант приготування компоту з слив на зиму – це заготовити його з кісточками. До вашої уваги пропонується рецепт приготування одного з найсмачніших домашніх напоїв – компоту з жовтої сливи з кісточками. Вказана кількість інгредієнтів розрахована на 6 літрів готового компоту.
Інгредієнти
Порції: –+
- Слива жовта 1 кг.
- Цукор-пісок 600 гр.
- Вода 5 л.
Кроки
- Для того щоб приготувати компот з жовтої сливи з кісточками на зиму, на початку необхідно простерилізувати банки з кришками.
- Перебираємо жовті сливи, обриваємо хвостики та ретельно промиваємо.
- Розкладаємо вимиті сливи за стерилізованими ємностями.
- У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Потім додаємо у воду цукровий пісок, перемішуємо, проварюємо сироп протягом 3-5 хвилин.
- Далі жовті сливи заливаємо киплячим сиропом. Після цього банки потрібно закатати кришками за допомогою спеціального ключа.
- Остуджуємо заготівлю під теплою ковдрою в перевернутому вигляді.
Зберігати компот із жовтої сливи найкраще в прохолодному місці. Тривалість зберігання такого компоту обмежується терміном 1 рік. Компот із жовтої сливи з кісточками на зиму готовий!