Компот з жовтої сливи з кісточками на зиму

Найпростіший варіант приготування компоту з слив на зиму – це заготовити його з кісточками. До вашої уваги пропонується рецепт приготування одного з найсмачніших домашніх напоїв – компоту з жовтої сливи з кісточками. Вказана кількість інгредієнтів розрахована на 6 літрів готового компоту.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
30 хвДрук
  • Для того щоб приготувати компот з жовтої сливи з кісточками на зиму, на початку необхідно простерилізувати банки з кришками.
  • Перебираємо жовті сливи, обриваємо хвостики та ретельно промиваємо.
  • Розкладаємо вимиті сливи за стерилізованими ємностями.
  • У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Потім додаємо у воду цукровий пісок, перемішуємо, проварюємо сироп протягом 3-5 хвилин.
  • Далі жовті сливи заливаємо киплячим сиропом. Після цього банки потрібно закатати кришками за допомогою спеціального ключа.
  • Остуджуємо заготівлю під теплою ковдрою в перевернутому вигляді.

Зберігати компот із жовтої сливи найкраще в прохолодному місці. Тривалість зберігання такого компоту обмежується терміном 1 рік. Компот із жовтої сливи з кісточками на зиму готовий!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь