Крінгель

Крінгель (Kringel) – традиційна страва естонської кухні. Крінгель це крендель з дріжджового тіста. Зазвичай крінгель роблять солодким, оригінальний і найпоширеніший варіант готується з топленим маслом, цукром та корицею. Проте крінгель роблять і солоним. Естонський крінгель має гарну форму, що нагадує ребристу корону. Зовні у нього утворюється хрумка скоринка, а всередині пухнасте, м’яке тісто.

Нижче ми наводимо традиційний естонський рецепт крінгелю з корицею.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • У склянці змішати тепле молоко з дріжджами та 1 ст. ложкою цукру. Туди ж додати 30 гр розтопленого вершкового масла та яєчний жовток. Залишити на 10 хвилин.
  • У глибоку миску просіяти борошно, додати сіль і перемішати.
  • У центрі зробити поглиблення, вилити молочно-дріжджову суміш та замісити тісто.
  • З тіста сформувати кулю і помістити її в змащену маслом миску. Зверху накрити кришкою або харчовою плівкою та залишити на годину у теплому місці. Тісто має збільшитися вдвічі.
  • 50 гр вершкового масла, що залишилися, збити з 5 ст. ложками цукру та корицею.
  • Перекласти тісто на присипану борошном робочу поверхню і розкотити в прямокутник розміром близько 20*30 см, товщиною 1 см.
  • Рівним шаром розподілити начинку з вершкового масла, залишивши 1 ч. ложку начинки для того, щоб змастити готовий крінгель.
  • Згорнути тісто в щільний рулет і розрізати отриманий рулет уздовж навпіл, залишивши з одного краю ділянку, що не розрізана, в кілька сантиметрів.
  • Скрутити дві смужки тіста між собою так, щоб зріз залишався зверху. З’єднати кінці між собою, щоб вийшло коло.
  • Отриманий крінгель перекласти на змащене деко і змастити зверху вершковим маслом з корицею.
  • Випікати в попередньо розігрітій до 200°С духовці протягом 15 хвилин. Потім зменшити температуру в духовці до 180 і випікати ще 10 хвилин до золотистого кольору.

Готовий крінгель посипати цукровою пудрою.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь