Соромно зізнатися, але я дізналася, як готувати крохмальні млинці, тільки пару тижнів тому. У моєму дитинстві вони були не сильно популярні. Мама взагалі млинці не готувала, а бабуся робила їх по-старому, лише з борошна. Зате тепер крохмальними млинцями я дивую рідних майже кожен день. І ось чому.
Як не дивно, крохмальні млинці практично не рвуться. Вони досить щільні і пружні за текстурою. Завдяки цьому їх властивості я часто використовую млинці для тортів. До речі, за смаком вони дуже ніжні. Рекомендую випробувати рецепт в найближчому часі!
- Крохмаль картопляний 3 ст. л.
- Куряче яйце 1 шт.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Сіль ¼ ч. л.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
- Картопляний крохмаль просійте в глибоку миску. До нього влийте тепле молоко. Перемішайте віночком. Яйце збовтайте виделкою. Перелийте його до крохмалю. Додайте цукор і сіль.
- Влийте до суміші масло без запаху. Перемішайте віночком до однорідної маси. Тісто по консистенції більше нагадує воду, ніж тісто на Млинці. Але не лякайтеся цього.
- Розігрійте сковороду. Змастіть її невеликою кількістю олії. Вилийте в сковороду півчерпака тіста. Розкачайте його по всій ємності. Повинен вийти тонкий шар.
- Потім переверніть млинець на іншу сторону. Так само готуйте і з решти тіста. На кожну сторону піде буквально хвилина. Слідкуйте, щоб млинці не підгоріли.
З цієї кількості продуктів у вас вийде 5-6 тонких млинців. Їх можна начинити сирним сиром, шинкою або грибами. А можна всім разом. Якраз вистачить на сніданок парі людей. Крохмальні млинці повинні сподобатися і діткам. Готуйте і діліться враженнями!