Крокетас — Іспанська кухня

Крокетас (Croquetas) – традиційна іспанська закуска. Крокетас являють собою обсмажені в паніровці невеликі вироби із заварного тіста з начинкою або без. Назва  крокетас походить від французького слова croquer, яке означає «хрумтіти». 

У начинку крокетас можна покласти будь-що: фарш (телятина, яловичина, курка чи індичка), молюсків, рибу, шинку, сир, картопляне пюре, зелень, гриби, варені яйця чи овочі. В Іспанії крокетас зазвичай готують із тіста, схожого на густий соус бешамель. Крокетаси зазвичай мають форму циліндра або паралелепіпеда.

Крокетас набули всесвітньої популярності і як делікатес, і як фастфуд. Крокетас з картопляним пюре часто подають як гарнір до зимових святкових страв, наприклад, на Різдво.

Нижче ми наводимо традиційний іспанський рецепт крокетасу.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 45 хвДрук
  • Спочатку потрібно приготувати тісто. На розпечену сковороду висипати 150 гр. муки і трохи підігріти її, помішуючи. Як вона почне темніти, додати вершкове масло та склянку молока. Дочекатися, поки завирує і, постійно помішуючи, потихеньку влити молоко, що залишилося. Повинна вийти маса консистенції, як густа сметана. Посолити, зняти з вогню. Подрібнити в блендері, щоб не було грудочок, і прибрати на кілька годин в холодильник.
  • Тепер варто вивчити вміст холодильника, щоб зрозуміти, чи можна щось пустити у начинку. Якщо там тільки миша, можна смажити їх без начинки. Ми трохи підготувалися, і крокетас у нас будуть аж у двох варіантах: з куркою, зі шпинатом та сиром.
  • Крім мисок з начинками потрібно приготувати три миски для панірування: перша – з мукою, друга – з яйцями і третя – з сухарями.
  • Тепер настав час дістати тісто з холодильника. Відщипнути шматочок, покласти в середину начинку, сформувати невеликий витягнутий паралелепіпед і провести над ним обряд обряду з маканням в три миски. Коли всі крокета будуть готові і одягнені в сухарі, розжарити на сковороді рослинне масло і смажити крокета на повільному вогні з усіх боків. Для того, щоб тісто всередині не залишилося рідким, не робіть крокета занадто великими за розміром.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь