Рецепти болгарської кухні
Чушка бюрек – це дуже популярна у Болгарії традиційна закуска з перців та бринзи. Страва має турецьке коріння, проте сьогодні по-справжньому популярна лише у Болгарії.
Айвар – це балканська ікра з м’якоті запечених перців та баклажанів. Вона відрізняється насиченим кольором, ароматом та смаком.
Як приготувати болгарський суп “Таратор”? Елементарно. При приготуванні можна використовувати не лише зелену цибулю, а й іншу зелень: кінза, петрушка. З приправ до цибулі
Лютениця (Lutenitsa) – традиційне блюдо болгарської кухні. Лютениця являє собою соус, приготований з болгарського перцю та томатів, часто з додаванням баклажану, часнику, моркви, цибулі та різних спецій.
Мусака (Moussaka) – традиційна балканська та східна запіканка з овочів із м’ясом. Зазвичай мусаку готують із баклажанів, картоплі та м’ясного фаршу. Але методи приготування
Банички – традиційна страва болгарської кухні. Банички є різновидом старовинної болгарської страви баниця. Банички в Болгарії вважаються однією з найулюбленіших страв.
Луканка – традиційний ковбасний виріб болгарської кухні. Луканку ще називають болгарським двоюрідним братом італійської ковбаси сопресату (Soppressata). По суті, луканка –
Яйця по-панагюрськи (Panagyurski eggs) – традиційна болгарська страва, що сформувалася під впливом старовинної османської страви чилбир. Яйця по-панагюрськи є яйцями-пашотами, подані в соусі з “
Ця смачна закуска з кабачків буде чудовим доповненням до основних страв на обідньому столі та не тільки. Кабачки по-болгарськи мають приємний кисло-солодкий смак і залишаються хрусткими та соковитими.
Змусити моїх синів їсти суп вкрай важко. Він повинен бути привабливим не тільки за смаком, але і по консистенції, і на зовнішній вигляд. Наприклад, борщ їм здається занадто...
Велика кількість овочів, фантастичний смак і сильний хруст! Це все про туршу, приготовану за болгарським рецептом. У міру гостра овочева закуска радує око. Адже на столі вона виглядає...
Сьогодні представляємо вашій увазі традиційне болгарське блюдо під вельми незвичайною назвою «свиняча каварма». І головна принадність в тому, що ви можете її їсти як в теплому, так і.
В одній з поїздок за кордон моя подруга познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком. Молодий чоловік був з Болгарії, і вже через півроку Аліна (так звали подругу) переїхала до...
Подорожуючи по різних країнах, я не можу не звернути уваги на місцеву кухню. Щось подобається, щось ні, а деякі рецепти я привожу додому і готую регулярно. Одна з...
Батарея консервації в погребі – це впевненість у завтрашньому дні для нашої людини. І як би сильно господиня не вправлялися, більш вдалої закуски, ніж мариновані огірки, поки придумати.