Сьогодні представляємо вашій увазі традиційне болгарське блюдо під вельми незвичайною назвою «свиняча каварма». І головна принадність в тому, що ви можете її їсти як в теплому, так і в холодному вигляді. Каварма виходить досить гострою і ситною як, втім, більшість страв балканської кухні.
У класичному виконанні її готують з баранини на відкритому вогні. Однак ми адаптувала рецепт під доступні умови, замінивши мангал на плиту, а баранину на більш податливе і м’яке м’ясо — свинину. Обов’язково приготуйте цю приголомшливу смакоту. Їжте каварму як окремо, так і з абсолютно будь-яким гарніром.
Як подавати каварму зі свинини
Гаряча каварма — це соковите печеня в томатній заливці зі спеціями. Холодна ж являє собою м’ясо в застиглому помаранчевому жирі. Блюдо має дуже стійкий солодкуватий аромат. Кінцевий смак при цьому досить гострий. Якщо любите все-таки ніжніше, додавайте менше меленого перцю і більше вина (краще червоного). В кінці не забудьте прикрасити все зеленню.
- Свиняча рулька 500 гр.
- Перець болгарський 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 5 шт.
- Томатна паста 70 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Червоне вино 100 мл.
- Олія соняшникова 6 ст. л.
- Петрушка 1 пучок
- Надішліть болгаский перець на 10 хвилин в духовку, розігріту до 160 градусів. Потім очистіть від шкірки. Поріжте перець на квадратики або смужки.
- Свинину наріжте смужками. Викладіть в глибоку каструлю. Потім кілька хвилин, потім обсмажте до готовності.
- Цибулю наріжте. М’ясо вийміть з каструлі в тарілку, накрийте харчовою плівкою. За бажанням можете додати і трохи моркви.
- У каструлю, де смажилося м’ясо, викладіть цибулю і смажте до готовності. Додайте паприку, засипте м’ясо назад.
- Залийте все томатним соусом або розведеною томатною пастою.
- Додайте нарізані перці. Перемішайте, млоїть на повільному вогні близько 15 хвилин.
- Влийте в блюдо вино, посоліть, поперчіть і перемішайте. Готуйте ще дві хвилини і зніміть з плити.
У закладах каварма подається зазвичай в глиняних горщиках. Зверху блюдо посипають подрібненою петрушкою або кінзою. А ви вже дивіться на свій смак.