Огірки по-болгарськи

огірки по болгарськи
Час приготування: 20 хв

Батарея консервації в погребі – це впевненість у завтрашньому дні для нашої людини. І як би сильно господиня не вправлялися, більш вдалої закуски, ніж мариновані огірки, поки придумати не змогла. Самі хрусткі з них – болгарські огірки по світовому рецепту.

Насправді нічого складного в приготуванні маринаду для таких огірків немає. А ось обійтися без них за столом з шашликом важко. Адже болгарські огірки – одна з кращих закусок до м’яса на вогні. Вам варто переконатися в цьому самостійно!

огірки по болгарськи рецепт
Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
20 хвДрук
  • Найкраще для цієї консервації підійдуть корнішони або інші дрібні огірочки. Залийте їх холодною водою в мисці і залиште години на 3-4. Потім промийте їх проточною водою.
  • Гарненько вимийте 2 літрові банки. На дно кожної помістіть по парасольці кропу (я їх засушую з літа) або саму зелень. Туди ж відправте по половинці зеленої цибулі і очищений часник.
  • Тепер доверху заповніть банки огірками. Злегка утрамбуйте їх, щоб помістилися. Залиште трохи простору у горлечка для маринаду. Приготуйте маринад.
  • Змішайте в каструлі воду з сіллю і цукром. Туди ж відправте лаврові листи і коріандр. Доведіть розсіл до кипіння і варіть хвилини 3. Потім влийте в нього оцет.
  • Через хвилини 2-3 розлийте маринад по банках. Накрийте тару кришками і перемістіть в каструлю з водою. Вона повинна доходити до огірків в банці. Стерилізують консервацію хвилин 10.
  • Потім закрийте банки кришками, переверніть їх догори дном і укутайте в ковдру. Через пару годин тара зовсім охолоне. Тоді можна її спускати в підвал.

Вже на наступний день після приготування болгарські огірки будуть готові до вживання. Однак, скажу з власного досвіду, найбільш хрусткі вони через тиждень-два. А як ви маринуєте огірки? Діліться улюбленим рецептом!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь