Рецепти вірменської кухні
Національна кухня Вірменії вважається однією з найдавніших в Європі і в Закавказзі. Незвичайні назви деяких страв пов’язані з назвами посуду, в якій їх традиційно готували. У вірменській кухні дуже популярні м’ясні страви, такі як хоровац-шашлик з великих шматків м’яса, кюфта-кульки з м’яса, відбитого і відвареного особливим чином, толма і бастурма. З птиці в Вірменії воліють курку і індичатину, з риби — севанськую форель. З овочів перевага віддається баклажанів, гарбузі і різним бобовим. Вірменські страви відрізняються гостротою. Страви тут добре приправляють чорним перцем, кінзою, м’ятою, базиліком, чебрецем і часником. На десерт у вірменській кухні часто подають назук і традиційне блюдо гата. Це випічка з начинкою з вершкового масла, борошна і цукрової пудри.