Національна кухня Вірменії вважається однією з найдавніших в Європі і в Закавказзі. Незвичайні назви деяких страв пов’язані з назвами посуду, в якій їх традиційно готували. У вірменській кухні дуже популярні м’ясні страви, такі як хоровац-шашлик з великих шматків м’яса, кюфта-кульки з м’яса, відбитого і відвареного особливим чином, толма і бастурма. З птиці в Вірменії воліють курку і індичатину, з риби — севанськую форель. З овочів перевага віддається баклажанів, гарбузі і різним бобовим. Вірменські страви відрізняються гостротою. Страви тут добре приправляють чорним перцем, кінзою, м’ятою, базиліком, чебрецем і часником. На десерт у вірменській кухні часто подають назук і традиційне блюдо гата. Це випічка з начинкою з вершкового масла, борошна і цукрової пудри.

5 хв10
Заатар (Za’atar) – суміш спецій із Близького Сходу, яка використовується у левантійській кухні. Заатар арабською мовою буквально означає чебрець. У північній Африці заатар – це суміш спецій, а.
20 хв2
Шиш таук (турецька: şiş tavuk або tavuk şiş, арабська: شيش طاووق, іврит: שישליק עוף, азербайджанська: toyuq kababı) — традиційний маринований курячий шашнек. Його широко вживають у їжу в.
3 год 0 хв3
Гостра, пряна аджика – ідеальна пара до червоного м’яса та різноманітних м’ясних страв. Приготування аджики на зиму не займає багато часу, за смаком вона вигідно відрізняється від покупної.
вірменська пасуц долма
2 год 50 хв10
Пропонуємо вам спробувати ситне і корисне вірменське блюдо. Пасуц долма або по-іншому пісна долма підходить для правильного харчування. Виноградне листя робить блюдо неймовірно ароматним і смачним.
291 год 0 хв4
Варення із зелених волоських горіхів – Вірменський рецепт, який варто взяти на замітку багатьом господиням. Така заготовка порадує вас оригінальним смаком, цікавим видом і корисними властивостями.
Варення з волоського горіха на зиму
3 год 0 хв6
Рецепт наступної насолоди розповів мені тесть з Вірменії. Виявляється, у них ця досить популярна страва. Майже в кожній сім’ї в сезон заведено робити таку заготівлю на зиму. При...
рецепт маринованого часнику по-вірменськи
45 хв1
Часник, замаринований у виноградному соку і витриманий досить довго в розсолі – це блюдо вірменської кухні, яке відрізняється від всіх інших незвичайним способом приготування і насиченим смаком, не.
Мариновані червоні гострі перці по-вірменськи
1 год 20 хв3
Ще один варіант маринування гострих перців-по-вірменськи. Плоди очищаємо від шкірки і проварюємо в маринаді з додаванням рослинної олії і оцту. Соковито, гостро, ароматно, з вираженою солодкою ноткою.
60 хв
Пахлава – найпопулярніша східна солодкість, традиційний десерт не тільки в Туреччині, але і в багатьох інших країнах. І якщо використовувати перевірені рецепти з покроковими фото, то такі ласощі.