Відварна курка — це безсумнівно корисно. А як же хочеться додати нудній страві кулінарних фарб. Моє куряче філе в вершках трохи калорійніше, але наскільки ж воно смачне. Рецептом поділилася моя однокласниця на зустрічі випускників. Добре, що я його записала, а то потім би шкодувала.
Насправді все просто як двічі два. Шматочки курячого філе потрібно залити соусом з вершків, а інше за вас зробить духовка. Вершки підійдуть будь-які. Для любителів гостроти раджу видавити в соус 1-2 зубчики часнику. Повірте, запечена під сиром курочка не залишить вас байдужим.
- Куряче філе 2 шт.
- Вершки 600 мл.
- Твердий сир 60 гр.
- Суміш перців за смаком
- Куряче яйце 2 шт.
- Помідор 1 шт.
- Сіль за смаком
- Італійські трави за смаком
- Помийте і обсушіть м’ясо. Наріжте його середніми шматочками і викладіть у жароміцних форму.
- Збийте яйця, додайте до них вершки і спеції. Добре перемішайте віночком.
- Залийте курку вершковим соусом. Помідори наріжте кружальцями і викладіть поверх м’яса.
- Натріть сир на середній тертці і посипте їм блюдо. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин.
Цю апетитну курочку зможе приготувати кожен. Як гарнір підійде картопля або будь-яка каша. Ми часто їмо просто з хлібом і салатом. Завдяки соусу прісне куряче філе стає соковитим і ніжним. Суцільне задоволення!