Хто не любить курячі нагетси? Соковите куряче філе в хрусткій рум’яній скоринці просто не може не подобається. Особливо така їжа до смаку дітям і підліткам. І якщо в закладах фастфуду склад нагетсів може викликати сумнів, то, приготовані в домашніх умовах, ці золотисті курячі шматочки завжди свіжі і якісні. Можна не відмовляти собі в задоволенні похрумтіти ароматною курочкою в паніровці. На додаток можна подати будь-який улюблений соус – смак нагетсів вигідно підкреслюється соковитим супроводом.
- Куряча грудка 1 шт.
- Сухарі панірувальні 100 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Молоко коров’яче 100 мл.
- Куркума ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
- З курячої грудки знімаємо шкіру, потім видаляємо кістку. Отримане філе обсушуємо паперовими рушниками і розрізаємо уздовж навпіл. Кожну пластину філе нарізаємо на поздовжні смуги, які потім ділимо на частини коротше поперек волокон. Таким чином виходять заготовки для нагетсів прямокутної форми.
- У глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо до нього сіль, куркуму і чорний мелений перець. Збовтуємо все виделкою до однорідності. Вливаємо молоко, добре змішуємо. В окрему миску висипаємо панірувальні сухарі.
- У сковороді розігріваємо рослинну олію без запаху. Її кількість повинна бути такою, щоб нагетси з усіх боків добре обсмажувалися киплячим жиром. Беремо по черзі кожен шматочок курячого філе і занурюємо його в яєчно-молочну суміш.
- Після цього обвалюють майбутній нагетс в панірувальних сухарях. При необхідності процедуру можна повторити. В цьому випадку панірування вийде більш вираженим і щільним. Відразу кладемо заготовку в гарячу олію.
- Обсмажуємо нагетси по дві з половиною – три хвилини з кожного боку. Важливо, щоб шматочки добре зарум’янилися.
Готові нагетси перекладаємо з сковороди на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію з панірування. Після обсушування укладаємо нагетси на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Відмінним доповненням буде домашній томатний соус.