Побачила цей рецепт випадково, шукаючи на просторах інтернету рецепт, як приготувати пиріжки з капустою зі студентських часів. Зацікавилася, додала до заміток. Тут не треба було чекати, поки підніметься тісто, або довго поратися з начинкою. Ледачі булочки з бринзою від того і звуться лінивими, що засинала все, перемішала — і швиденько випікай.
Якщо вам потрібна закуска нашвидкуруч, то це ідеальний варіант. Пахне блюдо приголомшливо, виглядає ще краще. Ці булочки я весь тиждень видавала дітям до школи — і до останнього вони залишалися ніжними і м’якими. Я, як і вся моя сім’я, у великому захваті.
Що можна додавати в ліниві булочки з бринзою
Запевняю, булочки за оригінальним рецептом подобаються всім без винятку. Однак, якщо ви любите, можете сміливо прикрасити їх кунжутом, розмарином або будь-якою зеленню. Коли вдома немає бринзи, дістаю із морозильних запасів шматочок сиру. Також спробуйте зробити ситніший варіант, додавши в тісто дрібно нарізану ковбасу або шинку.
- Борошно пшеничне 400 гр.
- Кефір 1 скл.
- Сир бринза (з овечого молока) 125 гр.
- Твердий сир 125 гр.
- Сода 1 ч. л.
- Олія соняшникова 100 мл.
- Масло вершкове 40 гр.
- Бринзу розкришіть вилкою, сир натріть на тертці.
- Кефір змішайте з содою до появи бульбашок. Додайте твердий сир, олію та бринзу.
- При безперервному помішуванні лопаткою просійте борошно. Повинно вийти досить липке, але м’яке тісто.
- Протвинь застеліть пергаментом або змастіть вершковим маслом, посипте зверху борошном.
- Наріжте вершкове масло і покладіть по шматочку в середину кожної булочки.
- Сформуйте кульки розміром із яйце. Викладіть майбутні булочки на невеликій відстані один від одного. Можна змастити жовтком і прикрасити на власний розсуд.
- Заготівлі легко робити мокрими руками, варто лише занурити їх у теплу воду безпосередньо перед ліпленням. Таким чином тісто буде слухняним і не липне до рук.
- Випікайте до золотистої скоринки в розігрітій до 190 градусів духовці.
Готові булочки з бринзою охолодіть протягом декількох хвилин. Подавайте теплими, але не гарячими.