Торт «Наполеон» – смачна домашня випічка, приготування якої потрібно чимало часу. Але якщо дуже хочеться насолодитися смачним десертом, то на виручку прийдуть швидкі і легкі рецепти з готового листкового тіста.
Торт «Наполеон» з готового листкового тіста з заварним кремом
Торт «Наполеон» з готового листкового тіста – це більш легкий і швидкий рецепт улюбленого десерту. Як і в класичному варіанті, для коржів готується заварний крем. Торт виходить таким же ніжним і дуже смачним.
Інгредієнти:
- 1 кг листкового тіста (готового);
- 1 л 200 мл молока;
- 3 яйця;
- 2 ст. л. цукру;
- 5 ст. л. борошна;
- 1 пачка ванільного цукру;
- 2 ст. л. рослинної олії.
Приготування:
- Листкове готове тісто розморожуємо і розрізаємо його на чотири рівні частини.
- Викладаємо тісто на змащене маслом деко і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин, температура 190 °С.
- Готові коржі дістаємо і ділимо на три частини, можна прямо руками, шари добре відділяються один від одного.
- Верхні шари розминаємо до стану крихти.
- Для крему в сотейник вливаємо 1 л молока і доводимо до кипіння.
- В окремій ємності віночком збовтуємо яйця зі звичайним і ванільним цукром.
- Після в яєчну суміш вливаємо молоко, що залишилося, перемішуємо і засипаємо борошно.
- Ретельно все розмішуємо, щоб не було грудочок, і переливаємо в кипляче молоко. При постійному помішуванні варимо крем. Як тільки він почне кипіти, знімаємо з вогню і охолоджуємо.
- Збираємо торт, тут все просто: коржі змащуємо з усіх боків кремом. І для такого десерту крему не шкодуємо.
Прикрашаємо торт крихтою – просто обсипаємо його з усіх боків і після відправляємо на 12 годин у прохолодне місце, щоб добре просочився.
З вареним згущеним молоком
Торт «Наполеон» з готового листкового тіста можна швидко і легко приготувати з різними смаками, адже багато залежить від просочення коржів. Запропонований рецепт обов’язково сподобається всім ласунам, адже крем буде готуватися на основі вареної згущенки.
Інгредієнти:
- 500 г листкового тіста (готового);
- 200 г вершкового масла;
- 400 мл вареного згущеного молока;
- 100 мл вершків (33 %);
- ягоди і м’ята для прикраси.
Приготування:
- Попередньо розморожене тісто розгортаємо в тонкий пласт і розрізаємо на смужки шириною 2 див.
- Смужки тіста перекладаємо на деко з пергаментом і ставимо випікатися на 15 хвилин, температура 190 °С.
- В цей час готуємо крем. Для цього в ємність вливаємо вершки та згущене молоко, збиваємо до однорідності.
- В окремій чаші м’яке масло збиваємо до тих пір, поки воно не стане білим. Після частинами до нього вливаємо суміш вершків і згущене молоко, розмішуємо, отримуємо крем.
- Поверхня столу застеляємо плівкою і зверху викладаємо листкові палички, змащуємо кремом, потім знову шар з паличок і крем.
- Тепер за допомогою плівки звертаємо палички так, щоб вийшло поліно, яке ставимо в прохолодне місце на кілька годин.
- З решти паличок робимо крихту.
- Коли прийде час, дістаємо десерт з холодильника, знімаємо плівку, зі всіх сторін змащуємо кремом і обсипаємо крихтою.
Готовий десерт перекладаємо на блюдо, при бажанні відрізаємо нерівні боковини, щоб торт виглядав охайним, прикрашаємо свіжими ягодами і листочками м’яти.
Торт «Наполеон» за 30 хвилин
Всього за 30 хвилин можна приготувати смачний і ніжний торт «Наполеон» з готового листкового тіста. Рецепт швидкий, легкий, для приготування знадобиться всього три інгредієнти.
Інгредієнти:
- 450 г листкового тіста;
- 400 мл вершків (33 %);
- 200 мл згущеного молока.
Приготування:
- Готове листкове тісто розморожуємо, не розкачуємо, а просто розрізаємо на смужки шириною 1-1,5 див
- Перекладаємо смужки з тіста на деко з пергаментом і відправляємо в духовку на 12-15 хвилин, температура 220 °С.
- Поки тісто в духовці, зробимо крем. Почнемо з того, що до пишної маси збиваємо холодні вершки. Тут головне не перестаратися, щоб на виході не вийшло масло.
- Далі в вершкову масу вливаємо згущене молоко і розмішуємо до однорідності. Крем не повинен бути дуже густим, інакше коржі погано просочаться.
- Прямокутну форму застеляємо плівкою, дно промазуємо тонким шаром крему і викладаємо палички, поверх яких наносимо крем.
- Після знову робимо шар з листкових паличок, крем і таким чином збираємо торт.
- Накриваємо форму з вмістом плівкою і переносимо в прохолодне місце на 12 годин.
- Після дістаємо торт, перекладаємо на блюдо для подачі, знімаємо плівку і зі всіх сторін промазуємо залишилися кремом.
Десерт майже готовий, залишилося тільки присипати його крихтами. Для цього беремо залишилися листкові палички і просто розламуємо їх руками на дуже дрібні шматочки.
Швидкий десерт з кремом і фініками
Сьогодні на вибір господиням представлено кілька варіантів швидкого і легкого в приготуванні десерт «Наполеон» з готового листкового тіста. Серед них можна виділити дуже цікаві рецепти, як, наприклад, торт з начинкою з фініків і насіння, які можна при бажанні замінити горішками.
Інгредієнти:
- листкове тісто;
- 350 г начинки (фініки і насіння);
- 200 г вершкового масла;
- 1 баночка згущеного молока.
Приготування:
- Розморожене тісто розрізаємо на смужки шириною до 2-2,5 см.
- Посередині кожної заготовки з тіста викладаємо нарізані невеликими шматочками фініки, які присипаємо насінням або товченими горіхами.
- Краї смужки з’єднуємо, і утворені трубочки з начинкою перекладаємо на застелений пергаментом деко, випікаємо при 200 °С до рум’яного кольору.
- Для крему збиваємо масло, яке потрібно заздалегідь дістати з холодильника, разом зі згущеним молоком.
- У будь-якій застеленій плівкою формі збираємо торт: шар трубочок – шар крем і т. д.
- Зібраний десерт обертаємо харчовою плівкою і ставимо в холод на кілька годин.
- Після дістаємо торт, звільняємо його від плівки і зі всіх сторін промазуємо кремом.
- Для прикраси десерту використовуємо крихту, для цього можна подрібнити будь печиво або запекти відразу разом з трубочками кілька смужок листкового тіста без начинки. Також торт можна прикрасити свіжими ягідками, а замість фініків використовувати будь-які інші сухофрукти.
Зі сметанним кремом
Швидко і легко можна приготувати торт «Наполеон» з готового листкового тіста зі сметанним кремом. Десерт обов’язково порадує своїм ніжним смаком. Єдиний момент – для рецепта знадобиться спеціальний загусник, так як часто сметанний крем виходить дуже рідким.
Інгредієнти:
- 500 г листкового тіста;
- 400 мл сметани;
- 150 г цукру;
- 3 пакетик згущувача для вершків;
- 150 г шоколадних вафель.
Приготування:
- Листкове тісто розрізаємо на два квадрата, перекладаємо на деко з пергаментом і ставимо в духовку на 10-15 хвилин, температура 200 °С.
- Для крему збиваємо сметану з цукром і згущувачем для вершків.
- Шоколадні вафлі подрібнюємо на дрібні шматочки.
- Готові листкові коржі розрізаємо на дві частини.
- Кожен корж змащуємо кремом, а потім і повністю весь зібраний десерт.
- Боки і верх торта посипаємо вафельною крихтою, яку можна взяти не тільки з шоколадним смаком, але з вершковим маслом, лимонним або ягідним.
Ледачий «Наполеон»
Ледачий «Наполеон» готується швидко і легко з готового листкового тіста. Коржі за рецептом просочуються дуже ніжним кремом, тому торт виходить ще смачніше, ніж за класичним рецептом.
Інгредієнти:
- 500 г листкового тіста;
- 100 мл згущеного молока;
- 200 мл вершків;
- 150 мл сметани.
Приготування:
- Листкове розморожене тісто нарізаємо смужками шириною 1,5 см і завтовшки 4-5 мм
- Викладаємо смужки на деко і випікаємо 15 хвилин при температурі 200 °С. Готові смужки дістаємо з духовки і даємо їм час повністю охолонути.
- Для крему беремо вершки з будь-яким відсотком жирності і збиваємо в міцну піну. Потім у них у декілька прийомів вводимо сметану. В кінці вливаємо згущене молоко і збиваємо не дуже густий крем.
- Форму застеляємо харчовою плівкою і першим шаром викладаємо крем, рівномірно розподіляємо його по всій поверхні.
- На крем викладаємо листкові трубочки, які також покриваємо кремом і таким чином збираємо весь десерт.
- Коли завдали останній шар крему, форму накриваємо плівкою і ставимо в прохолодне місце на 12 годин.
Потім дістаємо торт, перекладаємо на блюдо, знімаємо плівку, покриваємо його залишками крему з усіх боків. Залишилися листкові батончики подрібнюємо в крихту і повністю обсипаємо ними торт.
Листковий торт з заварним кремом і вишневим соусом
Ще один рецепт, яким хочеться поділитися, – торт «Наполеон» з заварним кремом і вишневим соусом. Його можна легко і швидко приготувати з готового листкового тіста.
Інгредієнти:
- 500 г листкового тіста.
Для заварного крему:
- 1 яйце;
- 75 г цукру;
- 2 ст. л. борошна;
- 200 мл молока;
- 50 г вершкового масла.
Для вишневого соусу:
- 100 г вишні;
- 25 г цукру;
- 7 г крохмалю;
- 70 мл води.
Приготування:
- Розморожене листкове тісто ділимо на дві частини, кожну розгортаємо в пласт товщиною 2 мм
- Перекладаємо тісто на деко, застелене пергаментом, і випікаємо кожен пласт за 10 хвилин при температурі 180 °С.
- Готові коржі розрізаємо навпіл, надлишки по краях обрізаємо.
- Для заварного крему спочатку збиваємо яйця з цукром. Після засипаємо борошно, ретельно все розмішуємо і вливаємо холодне молоко. Відправляємо отриману суміш на вогонь і варимо до загустіння.
- Крем перелити в іншу ємність, додаємо м’яке масло і розмішуємо до однорідності.
- Для вишневого мусу в кукурудзяний або картопляний крохмаль вливаємо воду, розмішуємо, щоб не було грудочок.
- У сотейник відправляємо вишню і цукор, доводимо до кипіння, після вливаємо розведений крохмаль і витримуємо мус на вогні до загусання.
- Збираємо торт: кожен корж промазуємо кремом і вишневим мусом.
Решта обрізки листкового тіста подрібнюємо в крихту, повністю обсипаємо торт і прибираємо десерт для просочення в прохолодне місце мінімум на 6 годин.
Ось так швидко і легко можна приготувати всім відомий торт «Наполеон» з готового листкового тіста. Вибирайте будь-який вподобаний рецепт і балуйте своїх близьких смачним, солодким та ніжним ласощами.