Легкий і швидкий торт Наполеон з готового листкового тіста

орт Наполеон з листкового тіста

Торт «Наполеон» – смачна домашня випічка, приготування якої потрібно чимало часу. Але якщо дуже хочеться насолодитися смачним десертом, то на виручку прийдуть швидкі і легкі рецепти з готового листкового тіста.

Торт «Наполеон» з готового листкового тіста з заварним кремом

Торт «Наполеон» з готового листкового тіста – це більш легкий і швидкий рецепт улюбленого десерту. Як і в класичному варіанті, для коржів готується заварний крем. Торт виходить таким же ніжним і дуже смачним.

Інгредієнти:

  • 1 кг листкового тіста (готового);
  • 1 л 200 мл молока;
  • 3 яйця;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 5 ст. л. борошна;
  • 1 пачка ванільного цукру;
  • 2 ст. л. рослинної олії.

Приготування:

  • Листкове готове тісто розморожуємо і розрізаємо його на чотири рівні частини.
  • Викладаємо тісто на змащене маслом деко і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин, температура 190 °С.

  • Готові коржі дістаємо і ділимо на три частини, можна прямо руками, шари добре відділяються один від одного.

  • Верхні шари розминаємо до стану крихти.

  • Для крему в сотейник вливаємо 1 л молока і доводимо до кипіння.
  • В окремій ємності віночком збовтуємо яйця зі звичайним і ванільним цукром.

  • Після в яєчну суміш вливаємо молоко, що залишилося, перемішуємо і засипаємо борошно.

  • Ретельно все розмішуємо, щоб не було грудочок, і переливаємо в кипляче молоко. При постійному помішуванні варимо крем. Як тільки він почне кипіти, знімаємо з вогню і охолоджуємо.

  • Збираємо торт, тут все просто: коржі змащуємо з усіх боків кремом. І для такого десерту крему не шкодуємо.

Прикрашаємо торт крихтою – просто обсипаємо його з усіх боків і після відправляємо на 12 годин у прохолодне місце, щоб добре просочився.

З вареним згущеним молоком

Торт «Наполеон» з готового листкового тіста можна швидко і легко приготувати з різними смаками, адже багато залежить від просочення коржів. Запропонований рецепт обов’язково сподобається всім ласунам, адже крем буде готуватися на основі вареної згущенки.

Інгредієнти:

  • 500 г листкового тіста (готового);
  • 200 г вершкового масла;
  • 400 мл вареного згущеного молока;
  • 100 мл вершків (33 %);
  • ягоди і м’ята для прикраси.

Приготування:

  • Попередньо розморожене тісто розгортаємо в тонкий пласт і розрізаємо на смужки шириною 2 див.

  • Смужки тіста перекладаємо на деко з пергаментом і ставимо випікатися на 15 хвилин, температура 190 °С.
  • В цей час готуємо крем. Для цього в ємність вливаємо вершки та згущене молоко, збиваємо до однорідності.

  • В окремій чаші м’яке масло збиваємо до тих пір, поки воно не стане білим. Після частинами до нього вливаємо суміш вершків і згущене молоко, розмішуємо, отримуємо крем.

  • Поверхня столу застеляємо плівкою і зверху викладаємо листкові палички, змащуємо кремом, потім знову шар з паличок і крем.

  • Тепер за допомогою плівки звертаємо палички так, щоб вийшло поліно, яке ставимо в прохолодне місце на кілька годин.

  • З решти паличок робимо крихту.

  • Коли прийде час, дістаємо десерт з холодильника, знімаємо плівку, зі всіх сторін змащуємо кремом і обсипаємо крихтою.

Готовий десерт перекладаємо на блюдо, при бажанні відрізаємо нерівні боковини, щоб торт виглядав охайним, прикрашаємо свіжими ягодами і листочками м’яти.

Торт «Наполеон» за 30 хвилин

Всього за 30 хвилин можна приготувати смачний і ніжний торт «Наполеон» з готового листкового тіста. Рецепт швидкий, легкий, для приготування знадобиться всього три інгредієнти.

Інгредієнти:

  • 450 г листкового тіста;
  • 400 мл вершків (33 %);
  • 200 мл згущеного молока.

Приготування:

  • Готове листкове тісто розморожуємо, не розкачуємо, а просто розрізаємо на смужки шириною 1-1,5 див

  • Перекладаємо смужки з тіста на деко з пергаментом і відправляємо в духовку на 12-15 хвилин, температура 220 °С.
  • Поки тісто в духовці, зробимо крем. Почнемо з того, що до пишної маси збиваємо холодні вершки. Тут головне не перестаратися, щоб на виході не вийшло масло.

  • Далі в вершкову масу вливаємо згущене молоко і розмішуємо до однорідності. Крем не повинен бути дуже густим, інакше коржі погано просочаться.
  • Прямокутну форму застеляємо плівкою, дно промазуємо тонким шаром крему і викладаємо палички, поверх яких наносимо крем.

  • Після знову робимо шар з листкових паличок, крем і таким чином збираємо торт.

  • Накриваємо форму з вмістом плівкою і переносимо в прохолодне місце на 12 годин.

  • Після дістаємо торт, перекладаємо на блюдо для подачі, знімаємо плівку і зі всіх сторін промазуємо залишилися кремом.

Десерт майже готовий, залишилося тільки присипати його крихтами. Для цього беремо залишилися листкові палички і просто розламуємо їх руками на дуже дрібні шматочки.

Швидкий десерт з кремом і фініками

Сьогодні на вибір господиням представлено кілька варіантів швидкого і легкого в приготуванні десерт «Наполеон» з готового листкового тіста. Серед них можна виділити дуже цікаві рецепти, як, наприклад, торт з начинкою з фініків і насіння, які можна при бажанні замінити горішками.

Інгредієнти:

  • листкове тісто;
  • 350 г начинки (фініки і насіння);
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 баночка згущеного молока.

Приготування:

  • Розморожене тісто розрізаємо на смужки шириною до 2-2,5 см.
  • Посередині кожної заготовки з тіста викладаємо нарізані невеликими шматочками фініки, які присипаємо насінням або товченими горіхами.

  • Краї смужки з’єднуємо, і утворені трубочки з начинкою перекладаємо на застелений пергаментом деко, випікаємо при 200 °С до рум’яного кольору.

  • Для крему збиваємо масло, яке потрібно заздалегідь дістати з холодильника, разом зі згущеним молоком.
  • У будь-якій застеленій плівкою формі збираємо торт: шар трубочок – шар крем і т. д.

  • Зібраний десерт обертаємо харчовою плівкою і ставимо в холод на кілька годин.

  • Після дістаємо торт, звільняємо його від плівки і зі всіх сторін промазуємо кремом.

  • Для прикраси десерту використовуємо крихту, для цього можна подрібнити будь печиво або запекти відразу разом з трубочками кілька смужок листкового тіста без начинки. Також торт можна прикрасити свіжими ягідками, а замість фініків використовувати будь-які інші сухофрукти.

Зі сметанним кремом

Швидко і легко можна приготувати торт «Наполеон» з готового листкового тіста зі сметанним кремом. Десерт обов’язково порадує своїм ніжним смаком. Єдиний момент – для рецепта знадобиться спеціальний загусник, так як часто сметанний крем виходить дуже рідким.

Інгредієнти:

  • 500 г листкового тіста;
  • 400 мл сметани;
  • 150 г цукру;
  • 3 пакетик згущувача для вершків;
  • 150 г шоколадних вафель.

Приготування:

  • Листкове тісто розрізаємо на два квадрата, перекладаємо на деко з пергаментом і ставимо в духовку на 10-15 хвилин, температура 200 °С.

  • Для крему збиваємо сметану з цукром і згущувачем для вершків.

  • Шоколадні вафлі подрібнюємо на дрібні шматочки.

  • Готові листкові коржі розрізаємо на дві частини.

  • Кожен корж змащуємо кремом, а потім і повністю весь зібраний десерт.

  • Боки і верх торта посипаємо вафельною крихтою, яку можна взяти не тільки з шоколадним смаком, але з вершковим маслом, лимонним або ягідним.

Ледачий «Наполеон»

Ледачий «Наполеон» готується швидко і легко з готового листкового тіста. Коржі за рецептом просочуються дуже ніжним кремом, тому торт виходить ще смачніше, ніж за класичним рецептом.

Інгредієнти:

  • 500 г листкового тіста;
  • 100 мл згущеного молока;
  • 200 мл вершків;
  • 150 мл сметани.

Приготування:

  • Листкове розморожене тісто нарізаємо смужками шириною 1,5 см і завтовшки 4-5 мм

  • Викладаємо смужки на деко і випікаємо 15 хвилин при температурі 200 °С. Готові смужки дістаємо з духовки і даємо їм час повністю охолонути.

  • Для крему беремо вершки з будь-яким відсотком жирності і збиваємо в міцну піну. Потім у них у декілька прийомів вводимо сметану. В кінці вливаємо згущене молоко і збиваємо не дуже густий крем.

  • Форму застеляємо харчовою плівкою і першим шаром викладаємо крем, рівномірно розподіляємо його по всій поверхні.

  • На крем викладаємо листкові трубочки, які також покриваємо кремом і таким чином збираємо весь десерт.

  • Коли завдали останній шар крему, форму накриваємо плівкою і ставимо в прохолодне місце на 12 годин.

Потім дістаємо торт, перекладаємо на блюдо, знімаємо плівку, покриваємо його залишками крему з усіх боків. Залишилися листкові батончики подрібнюємо в крихту і повністю обсипаємо ними торт.

Листковий торт з заварним кремом і вишневим соусом

Ще один рецепт, яким хочеться поділитися, – торт «Наполеон» з заварним кремом і вишневим соусом. Його можна легко і швидко приготувати з готового листкового тіста.

Інгредієнти:

  • 500 г листкового тіста.

Для заварного крему:

  • 1 яйце;
  • 75 г цукру;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 200 мл молока;
  • 50 г вершкового масла.

Для вишневого соусу:

  • 100 г вишні;
  • 25 г цукру;
  • 7 г крохмалю;
  • 70 мл води.

Приготування:

  • Розморожене листкове тісто ділимо на дві частини, кожну розгортаємо в пласт товщиною 2 мм

  • Перекладаємо тісто на деко, застелене пергаментом, і випікаємо кожен пласт за 10 хвилин при температурі 180 °С.

  • Готові коржі розрізаємо навпіл, надлишки по краях обрізаємо.

  • Для заварного крему спочатку збиваємо яйця з цукром. Після засипаємо борошно, ретельно все розмішуємо і вливаємо холодне молоко. Відправляємо отриману суміш на вогонь і варимо до загустіння.

  • Крем перелити в іншу ємність, додаємо м’яке масло і розмішуємо до однорідності.

  • Для вишневого мусу в кукурудзяний або картопляний крохмаль вливаємо воду, розмішуємо, щоб не було грудочок.

  • У сотейник відправляємо вишню і цукор, доводимо до кипіння, після вливаємо розведений крохмаль і витримуємо мус на вогні до загусання.
  • Збираємо торт: кожен корж промазуємо кремом і вишневим мусом.

Решта обрізки листкового тіста подрібнюємо в крихту, повністю обсипаємо торт і прибираємо десерт для просочення в прохолодне місце мінімум на 6 годин.

Ось так швидко і легко можна приготувати всім відомий торт «Наполеон» з готового листкового тіста. Вибирайте будь-який вподобаний рецепт і балуйте своїх близьких смачним, солодким та ніжним ласощами.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Залишити відповідь