Ми запевняємо, що від цього десерту ви отримаєте не лише гастрономічне, а й естетичне задоволення. Такий полуничний пудинг домашнього приготування із задоволенням їдять як дорослі, так і діти. Виглядає насолода дуже красиво і ошатно, що вже говорити про смак: він неперевершений!
Приготувати такий літній десерт не складе ніяких труднощів: все швидко, легко, з простих доступних інгредієнтів. На виході ж виходить ніжний молочний пудинг з яскравим полуничним смаком. Ось їж його, і одразу ж переносишся в безтурботне дитинство, коли смачну домашню ягідку можна було горстками їсти прямо з городу. Запевняємо, це частування заслуговує на вашу увагу!
Легкий полуничний пудинг: моменти приготування
Сам собою полуничний пудинг виходить абсолютно самодостатнім. Він точно сподобається любителям чізкейків, пташиного молока та фруктових загалом. Але, за бажанням у цей десерт можна додати банани, персики, малину або будь-які інші м’які фрукти та ягоди. Також можна зробити нижній шар з печива та масла, але тоді десерт стане більш калорійним.
- Полуниця 450 гр.
- Цукор-пісок 140 гр.
- Молоко коров’яче 600 мл.
- Крохмаль кукурудзяний 50 гр.
- Масло вершкове 20 гр.
- Візьміть 250 г полуниці та посипте її 80 г цукру. Занурювальним блендером подрібніть все до пюреподібного стану.
- Потім влийте молоко і суміш перемішайте віночком до однорідної маси рожевого відтінку. У сотейник вставте дуршлаг і вилийте в нього молочно-полуничну суміш.
- Акуратно перемішуючи лопаткою, процідіть рідину через друшляк. Далі всипте крохмаль і злегка перемішайте віночком.
- Поставте масу на вогонь і постійно помішуючи, варіть до загусання. Вилийте заготовку в суху скляну форму, розрівняйте лопаткою та поставте на 20–30 хвилин у холодильник.
- Тим часом візьміть 200 г полуниці та розріжте кожну ягоду навпіл.
- Цукор, що залишився, висипте на сковороду, додайте вершкове масло і, постійно перемішуючи, доведіть до однорідного стану.
- Потім всипте в карамель підготовлену полуницю і проваріть разом ще 2-3 хвилини.
- Дістаньте з холодильника застиглий пудинг і акуратно викладіть на нього карамельно-полуничний шар.
Непоганим рішенням буде відправити десерт до холодильника ще приблизно на годину (для застигання верхнього шару). Наприкінці можете полити виріб шоколадною глазур’ю, рецептом якого ми ділилися раніше. А можете залишити все як є. Чекаємо на ваші відгуки та коментарі!