Морозиво з молока і вершків без морозивниці відноситься до сорту «пломбір» і в домашніх умовах його можна легко приготувати і без морозивниці, тільки потрібен час. Для ніжної текстури морозива молочна маса з крохмалем заварюється, доповнюється збитими вершками і в процесі заморожування міксером двічі збивається.
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко коров’яче 3,2% 430 мл.
- Вершки 33% 360 мл.
- Цукор-пісок 140 гр.
- Ванільний цукор 15 гр.
- Молоко сухе 50 гр.
- Крохмаль картопляний 20 гр.
Кроки
- В окремий посуд насипати сухі інгредієнти: цукор, крохмаль, сухе молоко і ванільний цукор. Залити їх 100 мл молока і добре перемішати.
- У каструлі доведіть решту молока до кипіння. Тонким струменем і при безперервному помішуванні віночком перелити в гаряче молоко приготовлену суміш. Проварити все до повного загустіння суміші. Потім перелити її в окремий посуд і остудити, поставивши в таз з холодною водою.
- У піалі збити жирні вершки в стійку масу. Порційно перекласти їх в охолоджену молочну суміш і акуратно перемішати до однорідності.
- Отриману масу перекласти в широкий посуд, прикрити плівкою і на 1,5 години помістити в морозилку. Після закінчення цього часу морозиво збити міксером і помістити в камеру ще на 1,5 години.
- Другий раз морозиво з молока і вершків добре збити, розкласти по стаканчиках і поставити в морозилку на 4-5 годин.
Приємного апетиту!