Легкий спосіб приготування домашнього морозива з молока і вершків без морозивниці

Морозиво з молока і вершків без морозивниці відноситься до сорту «пломбір» і в домашніх умовах його можна легко приготувати і без морозивниці, тільки потрібен час. Для ніжної текстури морозива молочна маса з крохмалем заварюється, доповнюється збитими вершками і в процесі заморожування міксером двічі збивається.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
8 год 20 хвДрук
  • В окремий посуд насипати сухі інгредієнти: цукор, крохмаль, сухе молоко і ванільний цукор. Залити їх 100 мл молока і добре перемішати.
  • У каструлі доведіть решту молока до кипіння. Тонким струменем і при безперервному помішуванні віночком перелити в гаряче молоко приготовлену суміш. Проварити все до повного загустіння суміші. Потім перелити її в окремий посуд і остудити, поставивши в таз з холодною водою.
  • У піалі збити жирні вершки в стійку масу. Порційно перекласти їх в охолоджену молочну суміш і акуратно перемішати до однорідності.
  • Отриману масу перекласти в широкий посуд, прикрити плівкою і на 1,5 години помістити в морозилку. Після закінчення цього часу морозиво збити міксером і помістити в камеру ще на 1,5 години.
  • Другий раз морозиво з молока і вершків добре збити, розкласти по стаканчиках і поставити в морозилку на 4-5 годин.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь