Лохина, протерта з цукром на зиму без варіння – це вітамінна і дуже смачна заготівля. Такий продукт можна додавати в випічку і в інші десерти. Для приготування ароматного ягідного частування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Лохина 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
Кроки
- Підготуємо необхідні інгредієнти, відміряємо їх потрібну кількість.
- Перебираємо лохину, добре промиваємо її під водою і обсушуємо. Викладаємо ягоди у велику каструлю або миску.
- Засипаємо ягоди вказаною кількістю цукру.
- Потрушуємо вміст каструлі, щоб цукор рівномірно розподілився по ягодам.
- Далі заготовку перетираємо будь-яким зручним способом.
- Швидко і зручно використовувати блендер.
- Переливаємо заготовку назад в каструлю або глибоку миску. Даємо масі настоятися, періодично помішуючи ложкою.
- Коли всі крупинки цукру розчинятися, можна розливати ласощі по стерилізованим банкам. Зберігаємо заготовки в холодильнику.
Лохина, протерта з цукром на зиму без варіння готова.