Варення з лохини з малиною на зиму – це оригінальні ласощі, перед якими буде важко встояти. Такий продукт порадує насиченим смаком і яскравим ягідним ароматом. Для приготування частування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Лохина 1 кг.
- Малина 1 кг.
- Цукор-пісок 1.5 кг.
- Кислота лимонна 1 ч. л.
Кроки
- Підготуємо необхідні інгредієнти. Кілограм лохини необхідно перебрати, видаливши палички і листочки, а потім ретельно промити ягоди під холодною водою і дати їм висохнути.
- Також чинимо і з малиною: перебираємо, промиваємо і даємо стекти воді.
- Далі обидва види ягід засипаємо вказаною кількістю цукру і залишаємо на кілька годин, злегка пом’явши товкачем.
- Ставимо каструлю на середній вогонь і постійно помішувати, поки цукор повністю не розчиниться. Коли цукор розтане, збільшуємо вогонь до середнього і доводимо суміш до кипіння.
- Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і продовжуємо варити варення, помішуючи періодично. Готуємо до тих пір, поки воно не загусне і не придбає консистенцію желе. Це займе близько 20-30 хвилин.
- Додаємо лимонну кислоту і перемішуємо. Гаряче варення переливаємо в стерильні банки і закриваємо кришками. Ми залишаємо настоюватися на кілька годин або ніч.
Варення з лохини з малиною на зиму готове. Забирайте на зберігання в прохолодне місце!