Часто хочеться побалувати близьких чимось солодким, але немає часу возитися з готуванням. У такі моменти мене виручає просте і смачне печиво з медом. Такий рецепт — справжня знахідка для зайнятої господині.
Печиво виходить пористим і ніжним, з хрусткою цукровою скоринкою. Щоб ласощі довше залишалося м’яким, краще зберігати їх в пакеті. Хоча, якщо врахувати, як швидко воно розлітається зі столу, ніякий пакет вам не знадобиться.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 400 гр.
- Мед квітковий 40 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Цукор-пісок 40 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Ванільний цукор 8 гр.
Кроки
- У глибокій мисці змішайте вершкове масло кімнатної температури, ванільний і звичайний цукор. Коли консистенція стане однорідною додайте в миску мед і яйце. Добре перемішайте.
- У кілька прийомів додайте просіяне борошно з розпушувачем. Замісіть тісто, воно повинно вийти м’яким і не липнути до рук.
- Поділіть тісто на невеликі порції. Кожен шматочок скачайте в кульку і трохи обваляйте в цукрі. Руками надайте майбутньому печінкою злегка плескату форму.
- За допомогою металевої форми для печива або чого-небудь гострого нанесіть малюнок на заготовки.
- Випікайте медове печиво в розігрітій до 180 градусів духовці від 10 до 15 хвилин.
Ось так швидко і легко можна приготувати частування для затишного сімейного чаювання. Зверху печиво покрите апетитною цукровою скоринкою, а всередині ласощі виходять дуже м’якими і розсипчастими.