Кажуть, люди діляться на два типи: м’ясоїди або ласуни. Моя сім’я відноситься якраз до першого: без м’ясної страви складно уявити собі хоча б один день. Як ви розумієте, вразити цих любителів м’яса вже складно: що вони тільки не пробували. Але мене виручив “М’ясний заєць” — ситне і ароматне блюдо.
Ви справедливо поцікавитеся: чому ж «заєць», якщо в інгредієнтах свинина? Справа в тому, що колись це блюдо готували в спеціальній формі для зайчатини. Звідти і пішла назва. До речі, його ще називають» фальшивий заєць”, що, на мою думку, швидше відображає суть страви.
Як приготувати страву “М’ясний заєць” з запеченого фаршу
М’ясний хлібець можна наповнювати вареними яйцями або беконом. Якщо вам здається, що м’яса і так занадто багато, я готова вас здивувати. Часто це блюдо подають з соусом, який готують з жиру, що виділився в ході приготування, який згущують сметаною або крохмалем!
- Свинина 2 кг.
- Панірувальні сухарі 4 ст. л.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Куряче яйце 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Сіль 15 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Олія соняшникова 10 мл.
- Промийте і просушіть м’ясо, наріжте його шматочками і подрібніть в м’ясорубці.
- Очистіть цибулю, крупно його наріжте і подрібніть в тій же м’ясорубці.
- До свинини і цибулі додайте панірувальні сухарі, просіяне борошно, яйця, сіль і перець.
- Перемішайте інгредієнти до однорідності, гарненько відбийте фарш.
- Застеліть деко пергаментом, змастіть маслом. Розділіть фарш на 3 частини, сформуйте м’ясні хлібці і викладіть їх на деко.
- Зверху змастіть м’ясо маслом. Випікайте 1,5 години в розігрітій до 180° з духовці.
У гарячому вигляд “фальшивий заєць” з фаршу можна подавати з улюбленим гарніром. Відмінно підійдуть картопляне пюре або макарони. А в холодному вигляді домашній м’ясний хлібець — відмінна закуска на хліб. Свинину можна змішати з яловичиною або зовсім замінити іншим видом м’яса. Смачного!