Малиновий мус – це легкі у всіх відносинах літні ласощі. Його можна подавати як самостійний десерт, або готувати для прошарку торта. Не пропустіть можливість приготувати цей яскравий десерт у період дозрівання малини.
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 400 гр.
- Цукрова пудра 60 гр.
- Вершки 33% 160 мл.
- Желатин 10 гр.
- Білки яєчні 2 шт.
Кроки
- Малину помийте, подрібніть занурювальним блендером. Потім малинову масу протріть через сито, щоб позбавитися дрібних кісточок.
- Желатин розведіть з водою, користуючись інструкцією на упаковці.
- Однорідну малинову масу перелийте в каструлю і поставте на вогонь. Потім додайте желатинову масу, продовжуйте нагрівати малинову масу з желатином, постійно помішуючи. Щоб желатин повністю розчинився.
- Охолоджені вершки збийте міксером до одержання щільного крему. Окремо збийте білки із цукровою пудрою до стійких піків.
- Охолоджену малинову масу влийте до збитих вершків, акуратно перемішайте лопаткою.
- Потім додайте збиті білки і ще раз добре перемішайте малинову масу.
- Повітряний малиновий мус розкладіть креманками або келихами, приберіть на 3-4 години в холодильник.
Подавайте малиновий мус, прикрасивши свіжими ягодами та гілочками м’яти. Смачного!