Мариноване сало – просто приголомшлива домашня закуска. М’яке, ніжне, пряне і ароматне, так і хочеться якнайшвидше його заготовити і побалувати рідних смачними ласощами!
Інгредієнти
Порції: –+
- Сало свиняче 1 кг.
- Вода 1 л.
- Часник 2 шт.
- Перець чорний горошок 8 шт.
- Перець запашний 8 шт.
- Лавровий лист 6 шт.
- Сіль 4 ст. л.
На порцію
Калорії: 383 ккал
Білки: 1.0 г
Жири: 41.4 г
Вуглеводи: 1.7 г
Кроки
- Рецепт маринованого сала в розсолі з часником у банці простий у приготуванні! Сало нарізаємо прямокутними брусочками.
- Часник очищаємо від лушпиння і ділимо на часточки.
- Воду ставимо на вогонь, додаємо до неї сіль, перець чорний і запашний горошком. Доводимо воду до закипання.
- Сало та часник розкладаємо по банках і заливаємо зверху приготованим розсолом. Накриваємо банки кришкою та витримуємо в кімнатній температурі 24 години. Після цього ставимо у холодильник ще на 4 дні.
- Зливаємо воду зі банок, підсушуємо сало, загортаємо в целофан і відправляємо в морозильник на кілька годин.
Смачного!