Кориця є родзинкою даного рецепту маринування білих грибів із корицею на зиму. Вона надає боровикам особливого пікантного смаку. Обов’язково спробуйте! Корицю додаємо до маринаду.
Готувати мариновані білі гриби із корицею на зиму просто
Інгредієнти
Порції: –+
- Білі гриби 1 кг.
- Вода ½ л.
- Сіль 1 ст. л.
- Кориця 1 паличка
- Гвоздика 5 бутонів
- Перець чорний горошок 7 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Оцет столовий 9% 1.5 ст. л.
На порцію
Калорії: 18 ккал
Білки: 1.8 г
Жири: 0.9 г
Вуглеводи: 0.7 г
Кроки
- Для маринування за цим рецептом візьміть лише білі гриби, не додаючи до них інших. Ваші гриби у баночці будуть золотистого кольору у прозорому маринаді.
- Боровики очистіть від лісового сміття. Червиві гриби не беріть для маринування. Гриби добре промийте під проточною водою і наріжте на шматочки довільного розміру. Потім покладіть в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння.
- Коли гриби закиплять, відкиньте їх на друшляк і ще раз промийте. Потім перекладіть ту ж каструлю і залийте 0,5 л чистої води і поставте варитися. Якщо не подобається густий грибний бульйон, то води долийте більше. Поки боровики варяться, відміряйте вказану в рецепті кількість інгредієнтів для маринаду.
- У закипілі гриби перекладіть спеції, додайте сіль та оцет і перемішайте. Варіть гриби в маринаді на маленькому вогні та протягом 15–20 хвилин від початку кипіння.
- Поки гриби варяться, простерилізуйте в мікрохвильовій печі найбільші баночки для закочення і прокип’ятіть кришки. Білі гриби в маринаді розкладіть у підготовлені баночки, заповнюючи їх аж до верху. Потім баночки герметично закупоріть кришками і в перевернутому стані остудіть під махровим рушником.
Мариновані білі гриби з корицею можуть зберігатися в прохолодному місці до 2 років, хоча з’їдаються набагато раніше, тому що виходять дуже смачними. Вдалих заготовок!