Цей рецепт є найсмачнішим та вдалим способом маринованих боровиків пальчики оближеш на зиму. Він наближений до класичного рецепту. Основою чудового смаку цих маринованих грибів є маринад.
Рецепт приготування маринованих боровиків пальчики оближеш на зиму смачний!
Інгредієнти
Порції: –+
- Білі гриби 1.6 кг.
- Для маринаду:
- Цукор-пісок 80 гр.
- Сіль 80 гр.
- Оцет столовий 9% 50 мл.
- Часник 5 зуб.
- Перець запашний горошок 6 головок
- Гвоздика 6 бутонів
- Лавровий лист 3 шт.
- Вода 1 л.
На порцію
Калорії: 31 ккал
Білки: 1.7 г
Жири: 0.8 г
Вуглеводи: 4.3 г
Кроки
- Боровики очистіть від лісового сміття, відріжте основи ніжок і добре промийте гриби під проточною водою. Потім боровики наріжте на шматочки довільного розміру.
- У великій каструлі закип’ятіть воду і перекладіть у окріп нарізані гриби.
- Доведіть боровики до кипіння, зніміть ложкою пінку і поваріть на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Потім гриби відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Відварені гриби можете зважити, тому що на літрову баночку потрібно 800 г відварених грибів.
- В окремому посуді зваріть маринад із розрахунку 330 мл маринаду на літрову банку маринованих грибів. У маринад покладіть сіль, цукор та оцет згідно з рецептом.
- У киплячий маринад перекладіть відварені боровики і додайте лавровий лист, гвоздику та перець.
- Варіть боровики у маринаді на маленькому вогні протягом години, періодично їх перемішуючи. До кінця варіння маринад має стати густим. Додайте до грибів нарізаний часник, поваріть ще кілька хвилин і вимкніть вогонь.
- Зварені в маринаді боровики розкладіть в заздалегідь простерилізовані банки і герметично закупоріть кришками, що прокип’ятіть. Потім банки переверніть на кришки, накрийте махровим рушником і після остигання перенесіть на зберігання.
Вдалих заготовок!