Мариновані боровики пальчики оближеш на зиму

Цей рецепт є найсмачнішим та вдалим способом маринованих боровиків пальчики оближеш на зиму. Він наближений до класичного рецепту. Основою чудового смаку цих маринованих грибів є маринад.

Рецепт приготування маринованих боровиків пальчики оближеш на зиму смачний!

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 31 ккал
Білки: 1.7 г
Жири: 0.8 г
Вуглеводи: 4.3 г
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Боровики очистіть від лісового сміття, відріжте основи ніжок і добре промийте гриби під проточною водою. Потім боровики наріжте на шматочки довільного розміру.
  • У великій каструлі закип’ятіть воду і перекладіть у окріп нарізані гриби.
  • Доведіть боровики до кипіння, зніміть ложкою пінку і поваріть на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Потім гриби відкиньте на друшляк і промийте холодною водою. Відварені гриби можете зважити, тому що на літрову баночку потрібно 800 г відварених грибів.
  • В окремому посуді зваріть маринад із розрахунку 330 мл маринаду на літрову банку маринованих грибів. У маринад покладіть сіль, цукор та оцет згідно з рецептом.
  • У киплячий маринад перекладіть відварені боровики і додайте лавровий лист, гвоздику та перець.
  • Варіть боровики у маринаді на маленькому вогні протягом години, періодично їх перемішуючи. До кінця варіння маринад має стати густим. Додайте до грибів нарізаний часник, поваріть ще кілька хвилин і вимкніть вогонь.
  • Зварені в маринаді боровики розкладіть в заздалегідь простерилізовані банки і герметично закупоріть кришками, що прокип’ятіть. Потім банки переверніть на кришки, накрийте махровим рушником і після остигання перенесіть на зберігання.

Вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь