Журавлинний морс у поєднанні з медом і лимоном – Відмінний вітамінний напій. Якщо ви відчуваєте легке нездужання, кращого засобу для боротьби вашого імунітету із хворобою немає.
Інгредієнти
Порції: –+
- Журавлина 500 гр.
- Лимон 40 гр.
- Мед квітковий 100 гр.
- М’ята сушена 1 ст.л.
- Вода 1.6 л.
Кроки
- Для приготування морсу краще використати свіжі ягоди. Перед тим як промити, переберіть їх. Якщо ви використовуєте заморожені журавлини, попередньо розморозьте її (найкраще зробити це на ніч).
- Подрібніть ягоди за допомогою м’ясорубки, занурювального блендера або товкача. У цьому рецепті використовується чоппер. Переробляйте ягоди 10-15 секунд.
- Вимиваємо лимон та відрізаємо від нього пару скибочок круглої форми. Розрізаємо скибочки на четвертинки і додаємо до журавлинного пюре. Знову вмикаємо чоппер на 10-15 секунд.
- Перемістіть пюре з чопера в каструлю. Наперед доведіть до кипіння 1,5 літра води (в електрочайнику або на плиті). Залийте окропом подрібнену журавлину. Встановіть ємність на плиту. Кип’ятіть морс 5 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи його дерев’яною ложкою.
- За допомогою марлі або дрібного сита процідіть морс у глибоку ємність. Викиньте макуху.
- Доведіть до кипіння воду, що залишилася (100 мілілітрів). Сушену м’яту покладіть у глибоку тарілку та залийте водою. Накрийте ємність блюдцем і дайте настоятися відвару. Злийте м’ятний настій у журавлинний морс без листків (через ситечко).
- Якщо ваш мед рідкий, то жодних маніпуляцій з ним робити не потрібно. Густий мед розтопіть, але постарайтеся не перегріти. Влийте мед у напій і перемішайте. Морс готовий.
Приємного апетиту!