Морс із журавлини з медом без цукру

Журавлинний морс у поєднанні з медом і лимоном – Відмінний вітамінний напій. Якщо ви відчуваєте легке нездужання, кращого засобу для боротьби вашого імунітету із хворобою немає.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
40 хвДрук
  • Для приготування морсу краще використати свіжі ягоди. Перед тим як промити, переберіть їх. Якщо ви використовуєте заморожені журавлини, попередньо розморозьте її (найкраще зробити це на ніч).
  • Подрібніть ягоди за допомогою м’ясорубки, занурювального блендера або товкача. У цьому рецепті використовується чоппер. Переробляйте ягоди 10-15 секунд.
  • Вимиваємо лимон та відрізаємо від нього пару скибочок круглої форми. Розрізаємо скибочки на четвертинки і додаємо до журавлинного пюре. Знову вмикаємо чоппер на 10-15 секунд.
  • Перемістіть пюре з чопера в каструлю. Наперед доведіть до кипіння 1,5 літра води (в електрочайнику або на плиті). Залийте окропом подрібнену журавлину. Встановіть ємність на плиту. Кип’ятіть морс 5 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи його дерев’яною ложкою.
  • За допомогою марлі або дрібного сита процідіть морс у глибоку ємність. Викиньте макуху.
  • Доведіть до кипіння воду, що залишилася (100 мілілітрів). Сушену м’яту покладіть у глибоку тарілку та залийте водою. Накрийте ємність блюдцем і дайте настоятися відвару. Злийте м’ятний настій у журавлинний морс без листків (через ситечко).
  • Якщо ваш мед рідкий, то жодних маніпуляцій з ним робити не потрібно. Густий мед розтопіть, але постарайтеся не перегріти. Влийте мед у напій і перемішайте. Морс готовий.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь