Якщо ви любите соковите та пряне м’ясо, вам обов’язково варто спробувати мцваді зі свинини. Після цього ви не захочете готувати шашлик в інший спосіб. Адже неймовірно простий метод маринування м’яса, що народився Грузії, стане вашим фаворитом.
Для приготування такого шашлику можна взяти свинячий ошийок або грудинку. Інші частини туші для цієї страви не підійдуть. Цим способом варто приготувати і козлятину. М’ясо танутиме в роті! Але врахуйте, що козлятин має дуже специфічний смак, який може сподобатися далеко не всім. Тому варто бути дуже уважним під час вибору м’яса. Адже від цього залежить успіх вашої майбутньої страви.
Як правильно приготувати мцваді зі свинини
Грузинський шашлик виходить дуже ніжним, так як маринують його протягом 24 годин. Цілу добу м’ясо має простояти в холодильнику. Тільки потім вже можна приступати до смаження. На цьому етапі головне — це не поспішати.
- Свинячий ошийок 2 кг.
- Цибуля ріпчаста 800 гр.
- Аджика 4 ч. л.
- Наріжте свинячу шию впоперек волокон на невеликі шматочки однакового розміру.
- Очистіть цибулю. Пропустіть через м’ясорубку. Поставте друшляк на ємність зі свининою і викладіть на нього цибулю, щоб стекла вся необхідна рідина.
- Додайте до м’яса з соком цибулі аджику. Ретельно перемішайте. Перекладіть свинину в герметичний контейнер або затягніть миску з м’ясом харчовою плівкою. Відправте в холодильник на день.
- Нанизані на шампури шматочки м’яса обсмажте на розпеченому вугіллі.
Залишилося ще кілька теплих днів. Скористайтеся цією можливістю та виберіться на маєвку зі своїми близькими. Подайте їм мцваді на лаваші зі свіжими овочами. Цей смачний шашлик, приготований по-грузинськи, з таким доповненням викликає захоплення у всіх присутніх. Вони неодмінно захочуть дізнатися про секретну технологію приготування такого м’яса. Тому можете розповісти про неї прямо зараз, не гаючи часу. Поділіться цим рецептом із друзями! А ви раніше маринували м’ясо грузинським методом із аджикою? Чи сподобався вам результат?