У нас в родині рибний день не тільки по четвергах. Ми любимо балувати себе рибними стравами частіше, ніж м’ясними. Тому у мене в морозилці завжди є заморожений минтай, скумбрія або хек. Дуже зручно: дістав, розморозив, приготував і з’їв!
Останнім часом у фаворитах у нас минтай у вершковому соусі, який всі називають «шовковим». Чому? А ви самі спробуйте ці ніжні шматочки, просочені соусом. Для приготування, до речі, потрібно 15 хвилин часу, одна сковорода і пара секретних інгредієнтів!
- Минтай 700 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Часник 1 зуб.
- Сіль за смаком
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Вершки 150 мл.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Очистіть і наріжте ріпчасту цибулю тонкими півкільцями. Філе минтая наріжте невеликими порційними шматочками.
- Розтопіть вершкове масло на сковороді і обсмажте цибулю до прозорості. Додайте пропущений через прес зубчик часнику і перемішайте.
- Надішліть шматочки риби на сковороду, перемішайте інгредієнти і тушкуйте близько 5 хвилин під закритою кришкою.
- Посоліть і поперчіть блюдо, додайте лавровий лист і вершки 15% жирності. Томіть блюдо ще 5 хвилин під кришкою.
Якщо у вас вдома є свіжа зелень, обов’язково порубати її і додайте на сковороду в самому кінці приготування або навіть при подачі. Який гарнір вибрати? Мені здається, що найкраще минтай на сковороді поєднується з рисом, але можете поекпериментувати і поділитися враженнями!