Компот з незвичайним смаком і просто приголомшливим ароматом, який надає йому диня. Цей запах дуже пізнаваний і любимий практично всіма. Готується він неймовірно легко, а результат виходить неймовірно смачним. Солодкі, злегка терпкі груші вигідно доповнюються ніжною солодкістю диньки.
При бажанні лимонну кислоту можна замінити на 1 колечко лимона. З наведеного нижче обсягу продуктів виходить 1 трилітрова баночка напою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Груша велика 5 шт.
- Диня 300 гр.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
- Вода 2.5 л.
Кроки
- Для початку ретельно промийте баночки, кришки простерилізуйте.
- У каструльку налийте водички і поставте її на вогонь.
- Груші обмийте холодною водою і наріжте частками, видаливши плодоніжки і насіння.
- Видаліть з дині насіння, наріжте її часточками. Очистіть, потім наріжте невеликими шматочками.
- Викладіть фрукти в банку – вона повинна заповнитися приблизно наполовину.
- Коли вода почне кипіти, залийте нею груші і диню, накрийте баночку кришкою і залиште на 20 хвилинок.
- Потім злийте воду назад в каструлю, додайте цукру, добре перемішайте і поставте на вогонь.
- Коли вода почне кипіти, готуйте ще буквально 2 хвилинки, потім насипте лимонну кислоту і залийте цією водичкою фрукти. Закатати банку.
- Поставте баночку на кришку, накрийте чимось тепленьким і відправте до повного охолодження. Потім перемістіть на зберігання.