Як зварити грушево-апельсиновий компот в банки

грушево-апельсиновий компот в банки

Ще один дуже цікавий варіант смачного компоту з грушами виходить, якщо додати до нього апельсин. Солодкий, з яскравим цитрусовим ароматом і вираженим смаком – такий напій освіжає. Готувати його надзвичайно просто.

З апельсина обов’язково видаліть насіння, щоб вони не надали компоту гіркоту. Також перед приготуванням важливо обдати його окропом, щоб змити весь бруд. Напій виходить неймовірно смачним і дуже красивим.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
60 хвДрук
  • Груші обмийте, потім витріть і наріжте шматочками будь-якої форми.
  • Апельсин обдайте окропом.
  • 5 літрів водички налийте в каструлю і поставте її на плиту.
  • У заздалегідь простерилізовану банку покладіть груші і залийте їх водичкою, яка закипіла. Зверху покладіть кришку і залиште на 20 хвилинок.
  • Потім злийте воду назад в каструльку і поставте на вогонь.
  • Апельсин наріжте частками – вам знадобиться приблизно 3 найширші по діаметру частки, товщиною десь по 1 сантиметру.
  • Покладіть апельсин в банку до груш, насипте туди цукор і залийте закипілою водою. Закатати банку.
  • Переверніть баночку на кришку, укутайте і залиште до повного охолодження.

Остиглий компот відправте на постійне зберігання в Сухе темне місце.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь