Ще один дуже цікавий варіант смачного компоту з грушами виходить, якщо додати до нього апельсин. Солодкий, з яскравим цитрусовим ароматом і вираженим смаком – такий напій освіжає. Готувати його надзвичайно просто.
З апельсина обов’язково видаліть насіння, щоб вони не надали компоту гіркоту. Також перед приготуванням важливо обдати його окропом, щоб змити весь бруд. Напій виходить неймовірно смачним і дуже красивим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Груша 500 гр.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Апельсин 1 шт.
- Вода
Кроки
- Груші обмийте, потім витріть і наріжте шматочками будь-якої форми.
- Апельсин обдайте окропом.
- 5 літрів водички налийте в каструлю і поставте її на плиту.
- У заздалегідь простерилізовану банку покладіть груші і залийте їх водичкою, яка закипіла. Зверху покладіть кришку і залиште на 20 хвилинок.
- Потім злийте воду назад в каструльку і поставте на вогонь.
- Апельсин наріжте частками – вам знадобиться приблизно 3 найширші по діаметру частки, товщиною десь по 1 сантиметру.
- Покладіть апельсин в банку до груш, насипте туди цукор і залийте закипілою водою. Закатати банку.
- Переверніть баночку на кришку, укутайте і залиште до повного охолодження.
Остиглий компот відправте на постійне зберігання в Сухе темне місце.