Смачний і ароматний компот з груші та аличі

компот з груші та аличі

Ще один варіант небанального компоту. Тут до груш потрібно додати аличу. Її краще брати злегка недостиглу, що в напої ягідки не розпливлися і виявилися міцними і пружними – такі буде приємно їсти.

Легкий свіжий смак, який надають компоти солодка груша і кислувата алича, припаде до вподоби кожному. Із зазначеного обсягу продуктів вийде 1 трилітрова банка напою.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
50 хвДрук
  • Груші ретельно промийте і розріжте на 4 частини, видаливши плодоніжки і серцевину.
  • Також промийте холодною водою аличу.
  • У простерилізовану банку покладіть фрукти – вона повинна наповнитися трохи більше, ніж наполовину.
  • Наповніть окропом, накрийте кришкою і залиште на 15-20 хвилинок.
  • Через 15-20 хвилинок перелийте воду в каструльку, додайте туди цукор, розмішайте і поставте на вогонь.
  • Коли водичка почне кипіти, перемішайте її, щоб цукор розтанув, і залийте сиропчиком фрукти. Закатати банку.
  • Переверніть її, поставивши на кришку, укутайте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Після можете перемістити банку на зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь