Морс журавлинний – легкий, приємний, добре охолоджуючий в літню спеку, а також вітамінізуючий і підтримуючий організм в холоди напій. Приготування морсу з журавлини може бути за допомогою різних прийомів.
Як приготувати морс з журавлини
Журавлину для морсу можна використовувати в будь-якому вигляді – свіжу, заморожену, у вигляді варення, у вигляді джему з неї.
Свіжу журавлину, для приготування морсу з неї, злегка товчуть з цукром, заливають водою кімнатної температури. Можна додавати за смаком до напою мед, цукрову патоку, інші види ягід, лимонний сік, цедру цитрусових фруктів, листочки м’яти. Далі напій, попередньо добре розмішавши його, проціджують. Морс охолоджують в холодильнику або погребі і подають до столу.
Інший варіант приготування морсу з журавлини, це попереднє відварювання ягоди у воді, з додаванням до неї цукру за смаком. При цьому не слід занадто довго варити ягоду. Досить довести воду з ягодою до кипіння і вимкнути вогонь. Дати настоятися напою, процідити його через марлю, охолодити і подавати з льодом.
Морс з журавлини роблять дуже простим способом з журавлинного варення. Досить у воді розбавити кілька ложок такого варення, потім процідити напій і подавати до столу з льодом.
Морс з журавлини може прикрасити собою будь-який стіл – обідній, святковий, дитячий. Це напій з красивим відтінком, приємним смаком з кислинкою, до того ж він дуже корисний і смачний.
60 хв5
Пропонуємо вам рецепт ще одного вітамінного напою з журавлини та вишні. Морс відрізняється незвичайним смаком та красивим насиченим кольором. Пити його можна як у гарячому, так і в...
2 год 0 хв12
Для приготування морсу краще використовувати яблука солодких сортів, щоб напій вийшов не дуже кислим. Замість яблук також можна використовувати яблучний сік, а замість цукру додати мед.
1 год 15 хв10
Чорна смородина та журавлина – поєднання ягід, які відомі своїми корисними властивостями у лікуванні простудних захворювань та підвищенні імунітету. Якщо заморозити достатню їх кількість
1 год 30 хв5
Журавлинний морс – ваш головний помічник у боротьбі з застудними захворюваннями та поганим настроєм. Пропонуємо приготувати цей чудовий напій за простим рецептом у мультиварці.
1 год 15 хв5
Обліпиха і журавлина відмінно поєднуються в морсі. Багатьма ця комбінація інгредієнтів визнана однією з найкращих за смаком та користю. Спробуйте приготувати напій і переконайтеся в цьому самі.
1 год 30 хв4
Журавлина і брусниця – джерело вітамінів. У них містяться вітаміни С та В, фітонциди та органічні кислоти. Напій з цих ягід чудово справляється з простудними захворюваннями, а в.
40 хв5
Журавлинний морс у поєднанні з медом і лимоном – Відмінний вітамінний напій. Якщо ви відчуваєте легке нездужання, кращого засобу для боротьби вашого імунітету із хворобою немає.
40 хв6
Журавлинний морс можна приготувати без варіння – так ви збережете масу необхідних організму речовин, які містяться в ягодах журавлини. Щоб напій вийшов ще більш корисним, замість цукру ми.
8 год 35 хв15
При розморожуванні журавлина втрачає менше корисних якостей, ніж інші ягоди, так як в її складі є бензойна кислота – природний консервант (перешкоджає розмноженню бактерій, тому продукт
40 хв6
Щоб журавлинний морс став ще корисніше, додайте в нього мед замість цукру. Для кращого розчинення покладіть інгредієнт не в гарячий, а теплий напій.
5 хв2
Ягідний морс – дуже корисний і смачний напій, який можна з легкістю приготувати в домашніх умовах, як з свіжих, так і заморожених ягід (журавлини, брусниці, смородини, малини, обліпихи),...