Як правильно зварити морс із журавлини та брусниці?

Журавлина і брусниця – джерело вітамінів. У них містяться вітаміни С та В, фітонциди та органічні кислоти. Напій з цих ягід чудово справляється з простудними захворюваннями, а в спеку втамовує спрагу.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Якщо ягоди заморожені, їх потрібно заздалегідь розморозити (найкраще це зробити на ніч). Свіжі ягоди переберіть: позбавтеся сміття – гілочок і листя, викиньте зіпсовані ягідки. Промийте брусницю та журавлину водою.
  • Викладіть ягоди в каструлю і залийте їх невеликою кількістю гарячої води (заздалегідь закип’ятити воду). Розімніть ягоди товкачем – так буде простіше відокремити сік від м’якоті.
  • Процідіть сік з м’якоттю через дрібне сито в глибоку ємність. Замість сита також можна використовувати марлю.
  • Викладіть макуху в каструлю і залийте залишками окропу. Поставте ємність на увімкнену плиту і варіть напій на слабкому вогні 5-8 хвилин. Заберіть вогонь і дайте напою настоятися 25-35 хвилин.
  • Процідіть морс і відтисніть макуху рукою в ємність, щоб виділився весь сік.
  • Вилийте його в ємність з спочатку виділеним соком і додайте цукор, перемішуйте напій доти, поки цукор не розчиниться повністю.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь